Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šafářová s Kvitovou postoupily v Linci do semifinále

Linec (Rakousko) - České tenistky Lucie Šafářová a Petra Kvitová, které budou oporami fedcupového týmu v blížícím se finále v Moskvě, postoupily do semifinále turnaje v Linci. Obě vyhrály své čtvrtfinále ve dvou sadách, Kvitová ještě neztratila set v celém průběhu turnaje.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP

Wimbledonská vítězka Kvitová nedala šanci Slovence Daniele Hantuchové, kterou za necelou hodinu porazila 6:2, 6:2. Čtvrtá hráčka světa byla tradičně silná na servisu a čelila jen jednomu brejkbolu. Ten sice v prvním setu za stavu 4:1 neodvrátila, podání Slovenky však získala pětkrát a dokráčela k jednoznačné výhře.

Soupeřkou turnajové jedničky Kvitové bude buď bývalá první hráčka žebříčku a třetí nasazená Jelena Jankovičová ze Srbska, nebo Ruska Jevgenija Rodinová. Nejlepší česká tenistka současnosti bude usilovat o své letošní šesté finále, zatím získala čtyři tituly.

Petra Kvitová
zdroj: Isifa/EPA autor: Paul Crock

Šafářová postoupila potřetí v sezoně do semifinále díky vítězství 7:5, 6:2 nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou. Její další soupeřkou bude Slovenka Dominika Cibulková, s níž dosud brněnská rodačka ve dvou vzájemných duelech neuhrála ani set.

Šafářová obě letošní semifinále zvládla, v následujících finálových duelech v únoru v Kuala Lumpuru ani v červnu v Kodani však uspět nedokázala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články