Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tenistka Benešová postoupila v Praze do druhého kola

Praha - Česká tenistka Iveta Benešová dnes potvrdila dobrou aktuální formu a postoupila do druhého kola turnaje ECM Prague Open. Tři dny po úspěšné fedcupové baráži v Izraeli porazila ve třech setech Švédku Sofii Arvidssonovou a v dalším zápase se na Štvanici utká s Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu, která je na 65. místě světového žebříčku.

Druhé kolo Prague Open
zdroj: ČT24 autor: ČT24

V prvním setu hrály obě tenistky na returnu lépe než při vlastním podání. Nakonec si servis častěji podržela mostecká rodačka a zvítězila 6:3. Úvod druhé sady patřil Seveřance, která vedla už 5:2, ale Benešová vyrovnala. V koncovce však domácí hráčka znovu ztratila podání a prohrála 5:7.

Rozhodující sadu už čeká tenistka ovládla vítěznými údery včetně přesných pokusů o zkrácení hry. Rychle vedla 5:0, ale pak ve dvou hrách za sebou promarnila po dvou mečbolech a dovolila soupeřce snížit. V pořadí šestý mečbol nakonec proměnila a zvítězila 6:2.

Poprvé se dnes v Praze představila také velká poražená z víkendové baráže, Izraelka Šahar Peerová. V obou setech zápasu s Ruskou Annou Lapuščenkovovou, která je v žebříčku až na 136. místě, prohrávala už 3:5, ale v koncovkách měla navrch její zkušenost a favoritka vyhrála dvakrát 7:5.

Výsledky:

Ženy:

Dvouhra - 1. kolo:

Benešová (ČR) - Arvidssonová (Švéd.) 6:3, 5:7, 6:2, Peerová (2-Izr.) - Lapuščenkovová (Rus.) 7:5, 7:5, Duševinová (Rus.) - Müllerová (Něm.) 6:0, 6:2.

Muži:

Dvouhra - 1. kolo:

J. Minář (ČR) - Devilder (3-Fr.) 6:4, 6:7, 6:3.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články