Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Birnerová na vítězství v Taškentu nedosáhla

Taškent - Tenistka Eva Birnerová nedotáhla cestu turnajem v Taškentu do vítězného konce. Ve svém prvním finále dvouhry na okruhu WTA prohrála s nejvýše nasazenou Ksenií Pěrvakovou z Ruska 3:6 a 1:6. Češka, která ve středu oslavila v Uzbekistánu sedmadvacáté narozeniny, se díky premiérové účasti ve finále posune v žebříčku ze 115. místa do elitní stovky, kde na posledy byla před čtyřmi lety. Tehdy nejvýše figurovala na 59. místě.

Eva Birnerová
zdroj: protenis.cz autor: Lukáš Březina

Birnerová vstoupila do duelu proti levou rukou hrající Pěrvakové nervózně, hned ztratila servis a po nevynucených pochybách i další dvě hry. Pak zkusila být aktivnější, zpřesnila hru a dokázala ziskem tří gamů v řadě srovnat stav setu na 3:3.

Ve zbytku zápasu dominovala Pěrvaková. Birnerová ztratila pět gamů za sebou, přišla o první set a prohrávala 0:2 ve druhém. Snížila na 1:2, ale stále více chybovala a v utkání si jen jednou vyhrála servis. Duel trval hodinu a 11 minut.

"Mám za sebou skvělý týden. Moc jsem si to užila a získala tady hodně zkušeností," řekl Birnerová při slavnostním vyhlášení oděná do tradičního uzbeckého hávu a kloboučku s třásněmi a ocenila vítěznou Pěrvakovou: "Hrála jsi skvěle."

Jedinou českou tenistkou, která letos dokázala vyhrát turnaj WTA, tak zůstává wimbledonská vítězka Petra Kvitová. Ta v první půlce roku vedle grandslamového vavřínu z Londýna zvítězila ještě v Brisbane, Paříži a v Madridu.

Rodačka z Duchcova Birnerová, kterou trénuje Tim Sommer, letos vyhrála turnaj ve čtyřhře: s Lucií Hradeckou nepoznaly přemožitelky v Bad Gasteinu.

Tenisový turnaj žen v Taškentu (tvrdý povrch, dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - finále: Pěrvaková (1-Rus.) - Birnerová (ČR) 6:3, 6:1.
Čtyřhra - finále: Daniiliduová, Ďjačenková (2-Řec./Rus.) - L. Kičenoková, N. Kičenoková (Ukr.) 6:4, 6:3.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články