Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych zůstal po US Open devátý v žebříčku

Londýn - Tenista Tomáš Berdych zůstal po vyřazení ve třetím kole US Open na devátém místě světového žebříčku. V pořadí letošního roku, které rozhoduje o účasti na Turnaji mistrů, drží nejlepší český hráč poslední postupovou osmou pozici. Berdych si navzdory relativně rychlému konci ve Flushing Meadows bodově polepšil, neboť loni z posledního grandslamu sezony vypadl už v prvním kole. Rodák z Valašského Meziříčí, jenž v sobotu oslaví 26. narozeniny, má jen minimální bodovou ztrátu na osmého Mardyho Fishe z USA a sedmého Francouze Gaëla Monfilse.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP

Druhý český daviscupový reprezentant Radek Štěpánek zůstal před víkendovou baráží o účast ve Světové skupině v Rumunsku pětadvacátý, další potenciální singlista Lukáš Rosol klesl o čtyři místa na 69. příčku.

Z hráčů, kteří jsou v nominaci Rumunska pro bukurešťský duel, je nejvýše postaveným na 129. pozici Adrian Ungur. Victor Crivoi a Marius Copil se nacházejí v první polovině třetí stovky.

Světovému žebříčku neohroženě vládne Srb Novak Djokovič, jenž po třetím grandslamovém triumfu v sezoně zvýšil náskok před druhým Rafaelem Nadalem ze Španělska na více než 4000 bodů. Za oběma newyorskými finalisty jsou poražení semifinalisté Roger Federer ze Švýcarska a Brit Andy Murray.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články