Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Rosol věří, že případnou premiéru v DC zvládne

Tenista Lukáš Rosol může prožít vypjatou premiéru v Davisově poháru. Pětašedesátý hráč světa může teoreticky v baráži v Rumunsku hrát o rozhodující bod, ale z tlaku si nic nedělá a věří, že by situaci zvládl. Rosol je aktuálně třetím nejlepším českým singlistou, ale je možné, že dostane na antuce v Bukurešti od kapitána Jaroslava Navrátila šanci. Tomáš Berdych i Radek Štěpánek totiž léčí zraněná ramena a není jisté, kdo z nich bude fit. V Bukurešti však už trénovali a cítili se dobře.

Lukáš Rosol
zdroj: isifa/EPA autor: Kerim Okten

"Jsem rád, že jsem poprvé členem týmu, a když zasáhnu do hry, tak to bude jedině bonus. Doufám, že jedeme vyhrát a vše bude v pořádku," řekl Rosol. Pokud by přerovský hráč plnil roli dvojky týmu, pak by mohl za stavu 2:2 hrát v neděli jako daviscupový novic o rozhodující třetí bod. Z možného tlaku si při odletu nic nedělal. "Jednou to přijít musí, budu se na to těšit," usmíval se. "Tlak bych cítil třeba na pár gamů a nejspíš mě taková situace akorát nabudí, abych víc makal," byl přesvědčen.

Nebojí se ani bouřlivého prostředí, které bývá při Davisově poháru zvykem. A v Rumunsku se dá očekávat i nepříjemné pískání do servisu. "To je možné, ale už jsem to zažil v Srbsku s Tipsarevičem. S tou možností počítám," přikývl Rosol, vítěz dvou letošních challengerů v Praze na Štvanici a německém Braunschweigu.

Z rumunských hráčů se letos utkal pouze s Victorem Crivoiem. Ve finále kvalifikace na antuce v Hamburku prohrál vyrovnaný boj 7:6 a dvakrát 6:7. "Měl jsem dva mečboly, takže mu mám co oplácet. Ostatní Rumuny neznám," uvedl Rosol, který letos překvapil postupem z kvalifikace až do třetího kola grandslamového Roland Garros.

Berdych se Štěpánkem v Bukurešti už trénovali

Berdych si zahrál poprvé od odstoupení ze zápasu třetího kola na US Open před deseti dny. "Dobrá zpráva je, že ruka drží, ale přeci jen jsem v pomalejším rozjezdu," hlásil Berdych, který byl mile překvapen atmosférou. Naplno zkusí hrát v úterý. "To bude hlavní, abych se já rozhodl na sto procent, jak to cítím," řekl.

"Přidávám pomalu, při hře není problém, ale uvidíme, jak bude rameno reagovat při vyšších míčích. Už je tam pomalu zařazuji, ale ne v plném tempu. Mám ale dobrý pocit a nemám žádné bolesti," řekl Štěpánek ve videopříspěvku na Facebooku českého týmu.

Tenisový kurt pro zápas stojí pod fotbalovým stadionem a je obklopen montovanými tribunami pro tři tisíce lidí. "Není to velká aréna, má domáckou atmosféru a je příjemné na tom hrát. A budeme se tady snažit urvat tři body," vyhlásil Štěpánek.

Antukový kurt je podle Štěpánka hrubší než obvykle. "Ale to je úplně bez problémů, kurt je tvrdý. Hlavně pro pohyb je to po létě v Americe na betonu určitě nová věc, takže si to oťukáváme. S podmínkami jsme spokojeni," řekl dvaatřicetiletý tenista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články