Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Nadal vyřadil Roddicka a je v semifinále. V cestě stojí Murray

New York – Rafael Nadal bez potíží zkompletoval pole semifinalistů US Open. Španělský obhájce titulu a druhý nasazený hráč deklasoval v pátečním čtvrtfinále domácího Andyho Roddicka 6:2, 6:1, 6:3. O postup do finále se utká s turnajovou čtyřkou Andym Murrayem z Velké Británie. Ve hře o titul na posledním grandslamu roku jsou všichni čtyři nejvýše nasazení hráči. Druhé semifinále dnes obstarají světová jednička Novak Djokovič ze Srbska a bývalý první hráč světa Roger Federer ze Švýcarska coby turnajová trojka.

Ilustrační foto

Nadal měl snadnější cestu do semifinále než jeho dnešní soupeř Murray, který na kurtu strávil téměř dvojnásobek času, než přehrál dlouhána Johna Isnera. "Nepřemýšlel jsem o tom, jestli to bude krátké čtvrtfinále, myslel jsem jen na to, jak vyhrát, a snažil se ze sebe dostat to nejlepší," řekl Nadal, který v New Yorku stejně jako v celém loňském ročníku ještě neztratil ani set.

"Myslím, že od druhého kola hraju dobře. Už teď jsem po složitém létě s tímto US Open spokojený," doplnil Nadal, který letos přišel o post světové jedničky.

Triumf teenagerů Melanie Oudinové a Jacka Socka

Malou náplastí na vyřazení Američanů z mužské dvouhry byl pro domácí diváky triumf teenagerů Melanie Oudinové a Jacka Socka ve finále smíšené čtyřhry. Pár startující na turnaji díky divoké kartě zvítězil ve finále nad argentinskou dvojicí Gisela Dulková, Eduardo Schwank 7:6, 4:6, 10:8.

"Dala jsem mu tu a tam pár tipů a tým skvěle šlapal," radovala se devatenáctiletá Oudinová, jež na grandslamech hraje už třetí sezonu. O rok mladší Sock vloni ve Flushing Meadows vyhrál juniorskou dvouhru, letos se na divokou kartu dostal do druhého kola hlavní soutěže. "Mám za sebou skvělý turnaj. První grandslamové vítězství ve dvouhře a titul v mixu," řekl.

V juniorském singlu by se jeho následovníkem na US Open mohl stát Jiří Veselý, který z pozice nasazené jedničky postoupil už do semifinále. Na turnaji ještě neztratil set a po vítězství 7:5, 6:2 se utká o postup do finále s Britem Kylem Edmundem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články