Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Berdych vzdal semifinále turnaje v Cinicinnati

Cincinnati (USA) - Tomáš Berdych vzdal kvůli zranění ramena semifinále turnaje v Cinicinnati proti světové jedničce Novaku Djokovičovi po prohraném prvním setu 5:7. Český tenista si nechal rameno ošetřovat už v pátečním čtvrtfinále proti Rogeru Federerovi a před branami finále ho kromě letos skvěle hrajícího Srba zastavila i bolest.

Tomáš Berdych
zdroj: AP

Berdych navzdory zdravotním problémům utkání dobře rozehrál. Trojnásobnému grandslamovému vítězi vzal v sedmé hře podání a po potvrzení brejku se dostal do vedení 5:3. Za stavu 5:4 podával na zisk setu, ale servis ztratil, přičemž game zakončil dvojchybou. Djokovič poté vyhrál následující dvě hry a zraněný Berdych zápas podáním ruky u sítě s omluvným výrazem ukončil. Pětadvacetiletému Berdychovi se tak ani v Cinicinnati nepodařilo postoupit do prvního letošního finále, prohrál už šesté semifinále v sezoně.

Djokovič, který vylepšil svou fenomenální bilanci v tomto roce už na 57 výher proti jediné prohře, se ve finále utká s Britem Andym Murraym. Ten porazil v druhém semifinále 6:3 a 7:6 rozjetého Mardyho Fishe a připsal si 300. výhru na okruhu ATP. Americký tenista ve čtvrtfinále porazil poprvé v kariéře bývalou světovou jedničku Rafaela Nadala a měl za sebou tři finálové účasti v řadě, přes Murrayho však do čtvrtého boje o titul během měsíce neprošel.

Berdych po utkání litoval, že musel kvůli zranění ramena zápas skrečovat. Cítil totiž velkou šanci, že by mohl světovou jedničku jako teprve druhý hráč v sezoně porazit. "Na začátku mě to jen trochu tahalo, hlavně při bekhendu a vysokých míčích," uvedl Berdych. "Potom mě to začalo bolet i při podání a to nebylo vůbec dobré," dodal s tím, že zatím neví, jestli zranění ohrozí jeho účast na posledním grandslamu sezony US Open, který startuje za týden.

Berdych si poranil rameno ve 2. kole čtyřhry, ve kterém spolu s Radkem Štěpánkem porazili švédsko-rumunskou dvojici Lindstedt, Tecau. Zranění si zhoršil ve vítězném čtvrtfinále proti Švýcarovi Rogeru Federerovi. Český tenista přiznal, že pokud by se zápas s třetím hráčem světa protáhl na tři sety, musel by asi kvůli bolestem skrečovat.

Poté Berdych nenastoupil do čtvrtfinále debla a doufal, že rameno utkání s Djokovičem vydrží. "Před zápasem jsem se cítil dobře a věřil jsem, že když rameno vydrží, budu mít opravdu velkou šanci vyhrát. Teď ale doufám, že se stihnu dát dohromady pro první zápas na US Open," prohlásil Berdych, který přišel o možnost zahrát si první finále od loňského Wimbledonu. Prodloužil také čekání na titul, jenž naposledy získal v květnu 2009 v Mnichově.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články