Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Neporazitelný Djokovič: Pořád jsem jen člověk

Montreal - Srbský tenista Novak Djokovič získal v Montrealu devátý letošní titul a vylepšil si bilanci na 53 vítězství a jedinou porážku v sezoně. První hráč světového žebříčku i tak tvrdí, že není stroj, ale jen člověk. "Hraju neuvěřitelně. Ale jsem normální smrtelník, to vám můžu odpřísáhnout," smál se Djokovič po montrealském finále, ve kterém porazil Američana Mardyho Fishe 6:2, 3:6, 6:4 a jako první v historii vyhrál v jedné sezoně pět turnajů série Masters.

Novak Djokovič
zdroj: AP autor: Paul Chiasson

"Vím, že prožívám skvělou sezonu a mám fantastickou sérii. Nepřemýšlím totiž o tom, kolik zápasů prohraju, ale o tom, kolik jich vyhraju," uvedl Djokovič, který letos vyhrál mimo jiné Australian Open a Wimbledon.

Na tvrdém povrchu má Djokovič v sezoně bilanci 29 vítězství a žádnou prohru, což z něj dělá hlavního favorita před blížícím se posledním grandslamem sezony US Open. "To není nic nového, takhle je to už posledních pár let. Když jste ve špičce, musíte s rolí favorita počítat," řekl srbský tenista.

Djokovič v sezoně dosud prohrál jediný zápas - se Švýcarem Rogerem Federerem v semifinále Roland Garros - podle soupeřů však není neporazitelný. "Hraje neuvěřitelně, ale není to mimozemšťan," řekl Francouz Jo-Wilfried Tsonga. "Nemá tvrdší údery, je ale vždy na správném místě. Nemá ani nejlepší return na okruhu. Je ale vždy tam, kde má být a při returnech nechybuje. Jeho síla je ve vyrovnaných výkonech," uvedl. 

Podle Fishe je za Djokovičovým úspěchem psychická odolnost. Díky ní si čtyřiadvacetiletý Srb nedělá těžkou hlavu z chyb a dokáže vyhrávat i těsné zápasy. "Každou chybu dokáže desetkrát napravit. Je to opravdu neskutečné," řekl americký tenista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články