Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Šafářová v Torontu vypadla ve čtvrtfinále

Toronto - Po porážce 6:4, 3:6 a 2:6 ve čtvrtfinále vypadla tenistka Lucie Šafářová na turnaji v Torontu  s bývalou světovou jedničkou Serenou Williamsovou. Třináctinásobnou grandslamovou vítězku neporazila česká fedcupová reprezentantka ani na čtvrtý pokus.

 

Lucie Šafářová
zdroj: AP Photo

Nejprve dvaatřicátá hráčka světa Šafářová naskočila do utkání s úspěchem. V sedmém gamu vzala slavné Američance servis a výhodu brejku udržela až do konce setu. Pak se ale Williamsová dostala do hry, zlepšila podání a return a za další hodinu a 23 minut zápas obrátila.

"Musela jsem přeřadit na vyšší úroveň a nehrát stále stejně," řekla k vývoji zápasu Williamsová, jež se v červnu vrátila k tenisu po téměř roční pauze způsobené zdravotními problémy.

"Už jsem s Lucií dlouho nehrála. Skoro jsem zapomněla, jak hraje, je to opravdu těžká soupeřka. Navíc proti levačkám je to vždycky jiné, takže jsem si na to musela chvíli zvykat. Pak už to bylo lepší," dodala devětadvacetiletá Američanka, která o pět let mladší Šafářovou naposledy porazila před dvěma lety právě v Torontu.)

Williamsovou čeká Azarenková

V semifinále se kvůli dlouhému výpadku až 80. hráčka světa Williamsová, jež před dvěma týdny vyhrála turnaj ve Stanfordu, utká s rozjetou Viktorií Azarenkovou. Běloruska v dosavadních třech zápasech v Kanadě ztratila pouhých šest gamů. Druhé semifinále obstarají čerstvá vítězka z Carlsbadu Agnieszka Radwaňská z Polska a Australanka Samantha Stosurová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články