Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Tenista Pavlásek vyhrál 84. ročník Pardubické juniorky

Pardubice - Tenista Adam Pavlásek vyhrál 84. ročník tradiční Pardubické juniorky a navázal tak na úspěch své přítelkyně Petry Kvitové. Wimbledonská vítězka Kvitová juniorský titul získala před pěti lety. Pavlásek navíc dokázal vyhrát společně s Jakubem Hadravou i soutěž ve čtyřhře.

Prostějovský hráč Pavlásek splnil roli turnajové jedničky. Ve finále obrátil vývoj duelu s Václavem Šafránkem a vyhrál po setech 3:6, 7:5 a 6:1. V druhé sadě podával Šafránek za stavu 5:4 na vítězství, ale neměl ani jeden mečbol.

Současná světová sedmička Kvitová vyhrála Pardubickou juniorku v roce 2006. "Tohle vítězství mi umožnilo díky kartám svazu startovat hned na podzim na halových turnajích žen v Přerově a Valašském Meziříčí, kde jsem vyhrála. Tento rok byl určitě pro mou kariéru velmi důležitý," vzpomínala Kvitová.

Dvouhru juniorek ovládla nejvýše nasazená Jesika Malečková. Hráčka pražského I. ČLTK v semifinále odvrátila proti Barboře Krejčíkové několik mečbolů a ve finále porazila Kláru Fabíkovou z klubu MJ-Tenis po setech 4:6, 6:4 a 6:3.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články