Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cetkovská a Zakopalová si zahrají třetí kolo Wimbledonu

Londýn - Petra Cetkovská napodobila svou jmenovkyni Kvitovou a postoupila ve Wimbledonu do třetího kola. Totéž se povedlo Kláře Zakopalové, která v českém duelu vyřadila po více než dvouhodinové bitvě turnajovou jednatřicítku Lucii Šafářovou. Zatímco postup české jedničky Kvitové se očekával, Cetkovská se postarala na trávě v All England Clubu o velké překvapení. K výhře nad třináctou nasazenou Polkou Agnieszkou Radwaňskou jí pomohla první přestávka kvůli dešti, před níž byla dva míčky od vyřazení. Zakopalová zvládla lépe český duel s Šafářovou a v pátém vzájemném zápasu ji porazila už počtvrté. V prvním setu nasazené soupeřce nadělila kanára, pak prohrála v tie-breaku a rozhodující sadu zvládla lépe v poměru 6:4.

Loňskou účast v třetím kole naopak nezopakovala Barbora Záhlavová-Strýcová. Pětadvacetiletá Češka vypadla na londýnské trávě v druhém kole po porážce 5:7 a 3:6 s šestou nasazenou Franceskou Schiavoneovou z Itálie. Turnaj skončil i pro Andreu Hlaváčkovou; vítězka čtyřhry na letošním antukovém Roland Garros podlehla Australance narozené na Slovensku Jarmile Gajdošové 6:7 a 3:6.

Američanka Serena Williamsová se v druhém kole Wimbledonu pomaleji rozjížděla, nakonec však bez problémů postoupila. Obhájkyně trofeje, která se po zdravotních komplikacích vrátila na kurty minulý týden po roční pauze, zdolala rumunskou tenistku Simonu Halepovou 3:6, 6:2 a 6:1.

Do třetího kola postoupil i Srb Novak Djokovič. Druhý nasazený hráč začal zápas s Kevinem Andersonem ve velkém stylu a po patnácti minutách vedl 5:0, ale nakonec přece jen musel zabojovat a Jihoafričana porazil 6:3, 6:4, 6:2.

Cetkovská prohrávala 3:6, 4:5 a 30:30, než tenistky poprvé zahnal do šaten déšť. Po krátké přestávce rychle skóre srovnala a po zisku druhé sady vedla v rozhodujícím setu 5:4, než začalo ve Wimbledonu znovu pršet. O hodinu později získala hned potřebný game a po vítězství 3:6, 7:6 a 6:4 se může těšit na další vystoupení v tenisovém chrámu.

O další překvapení se rodačka z Prostějova pokusí proti nasazené osmnáctce a bývalé světové jedničce Aně Ivanovičové ze Srbska. Maximem Cetkovské na grandslamových turnajích je čtvrté kolo na antuce v Roland Garros v roce 2008.

Záhlavová-Strýcová nebyla v utkání s favorizovanou soupeřkou bez šance. V obou setech měla brejk navíc, ale ani v jednom případě nedokázala vedení dotáhnout do úspěšného konce. Na druhém grandslamovém turnaji po sobě tak Záhlavová-Strýcová vypadla s finalistkou Roland Garros. V Paříži prohrála hned v prvním kole s pozdější vítězkou Li Na z Číny, nyní nestačila na loňskou pařížskou šampionku a letošní poraženou finalistku Schiavoneovou.

Houževnatá Halepová odehrála vynikající první sadu a ještě na začátku druhé držela se sedmou nasazenou krok. Pak se ale favorizovaná Williamsová rozjela a od stavu 4:2 v druhém setu získala osm z devíti her.


Halepová, která se nechala v prvním setu po pádu ošetřit, odvrátila za stavu 0:5 v rozhodující sadě tři mečboly. Alespoň jeden game v ní získala, jenže zápas protáhla jen o pár minut. Příští soupeřkou Williamsové bude Ruska Maria Kirilenková.

Vítězka letošního antukového grandslamu v Paříži Číňanka Li Na vypadla na trávě ve Wimbledonu již v druhém kole. Čtvrtou tenistku světa vyřadila Němka Sabine Lisická po setech 3:6, 6:4 a 8:6.  "Moje emoce jsou v sedmém nebi. Je to úžasné!" rozplývala se jednadvacetiletá Němka, která nastřílela 17 es a celkem dala 32 vítězných míčů.

Postup Lisické ale na druhé straně takovým překvapením není, jelikož na trávě vyhrála dvanáct z posledních 13 zápasů. Předloni hrála čtvrtfinále Wimbledonu, loni chyběla kvůli zranění a letos v generálce na Londýn ovládla turnaj v Birminghamu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články