Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Berdych: Příjemný los, ale musím si dát pozor

Londýn - Český tenista Tomáš Berdych považuje Itala Filippa Volandriho, s nímž bude hrát v prvním kole Wimbledonu, za příznivý los, ale po nepříjemných zkušenostech z Paříže si na něj chce dát obzvlášť pozor. V přípravě na trávě se zatím cítí dobře, ale nepřemýšlí o obhajobě loňského úspěchu ve Wimbledonu, kde se dostal do finále. Za hlavního favorita považuje Švýcara Rogera Federera.

"Hrál jsem s Volandrim pár utkání a před pár lety mě v Římě i porazil," řekl Berdych na adresu 84. hráče žebříčku ATP. "Určitě to žádný travař není a je to asi jeden z těch příjemnějších losů do prvního kola," uvedl sedmý hráč světa, který má s Volandrim příznivou bilanci 4:2. "Ale po zkušenosti z Paříže si člověk musí dát obrovského majzla na každého soupeře. Do toho zápasu musím jít na sto procent, udělat tři sety a jít domů," prohlásil Berdych, který na French Open překvapivě vypadl v prvním kole s Francouzem Stéphanem Robertem.

Příprava na Wimbledon podle něj vychází podle plánu. "Zatím se cítím na trávě dobře. Zdraví drží a vše je tak, jak má být. Vše se ale bude odvíjet od prvního zápasu," zdůraznil Berdych.

Tomáš Berdych:

"O obhajobách nemůže být ani řeč. To jde absolutně mimo mě, protože to bylo loni. To je dávno zapomenuté. Letos se budu snažit jako na každém jiném turnaji podat maximální výkon, jít zápas od zápasu a uvidí se, kam to dojde."

V Londýně hraje před Wimbledonem stejně jako loni na exhibici v soukromém klubu Hurlingham. Není to prý z pověrčivosti, ale proto, že mu to vyhovuje víc než hrát před grandslamem turnaj. "Hrál jsem na turnaji v Halle, takže mám nahrané nějaké soutěžní zápasy. Tady mám možnost si zahrát pár zápasů, kterým se říká exhibiční, ale ve skutečnosti to jsou opravdu slušné tréninkové zápasy. Myslím, že je to daleko příjemnější varianta než trénovat," řekl tenista.

Berdych považuje za favorita Wimbledonu Federera, který se v květnu na Roland Garros dostal do finále. "Po tom, co předváděl v Paříži, si myslím, že se určitě vrátil na pozici jednoho z největších favoritů tady. Přece jen už tady šestkrát vyhrál a podle mě je určitě na trávě největší favorit," prohlásil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články