Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kvitovou čeká v Eastbourne čtvrté semifinále v sezoně

Eastbourne - Česká tenistka Petra Kvitová si počtvrté v sezoně zahraje na okruhu WTA semifinále. Turnajová pětka wimbledonské generálky na trávě v Eastbourne porazila ve čtvrtfinále Agnieszku Radwaňskou z Polska 1:6, 6:2, 7:6. O postup do finále si majitelka tří letošních titulů Kvitová zahraje se Slovenkou Danielou Hantuchovou, která vyřadila bývalou první hráčku světa Venus Williamsovou. Americká tenistka den po vyřazení své mladší sestry Sereny, která hrála první turnaj po téměř roční pauze zaviněné zdravotními problémy, prohrála s Hantuchovou 2:6, 7:5 a 2:6.

Ve čtvrtfinále se naopak s turnajem rozloučil Radek Štěpánek, který prohrál s Keiem Nišikorim 2:6 a 3:6. Českému hráči nepomohlo ani to, že japonský tenista hrál druhý zápas za den, protože nejprve musel dohrát část kvůli dešti odloženého středečního utkání druhého kola s Němcem Rainerem Schüttlerem, které nakonec vyhrál 6:4, 4:6, 6:2.

Venus Williamsová se na trávě v Eastbourne vrátila na kurty po pětiměsíční pauze kvůli zranění kyčle a s Hantuchou prohrála poprvé v kariéře. V předchozích deseti zápasech slovenská tenistka uhrála pouhé dva sety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články