Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Štěpánek vyřadil v Eastbourne Tsongu, uspěla i Kvitová

Eastbourne (Británie) - Čeští tenisté Radek Štěpánek a Petra Kvitová si zahrají ve wimbledonské generálce na trávě v Eastbourne ve čtvrtfinále. Štěpánek se ve druhém kole blýskl vítězstvím nad nasazenou jedničkou Jo-Wilfriedem Tsongou z Francie po setech 6:2, 6:3. Turnajová pětka Kvitová porazila obhájkyni titulu Rusku Jekatěrinu Makarovovou dvakrát 7:6.

Štěpánek zvítězil nad Tsongou poprvé v kariéře, předchozí dva vzájemné duely s bývalým finalistou Australian Open prohrál. Šestadvacetiletý Francouz došel na předchozím travnatém turnaji v Queen's Clubu až do finále, v němž podlehl v pondělí v odloženém utkání Britovi Andymu Murraymu. O šest let starší Štěpánek však dnes nedal mdlému soupeři šanci a za necelou hodinu slavil postup. O postup do semifinále bude český tenista hrát s vítězem duelu mezi Japoncem Keiem Nišikorim a Němcem Rainerem Schüttlerem.

Soupeřkou jednadvacetileté Kvitové v jejím šestém letošním čtvrtfinále bude bude Polka Agnieszka Radwaňská, která vyřadila čtvrtou nasazenou Francesku Schiavoneovou z Itálie. S o rok starší Radwaňskou se česká tenistka utkala dosud jednou a předloni v Linci na tvrdém povrchu ji zdolala ve dvou setech.

V souboji s Makarovovou získala Kvitová vždy jako první podání soupeřky, ale ani v jednom setu nedokázala výhodu brejku udržet, a proto rozhodly až zkrácené hry. Tu první získala Češka po boji 10:8 a druhou snadněji 7:4.

Venus jde dál, Serena končí

Do čtvrtfinále postoupila při svém návratu po lednovém zranění břicha a kyčle Američanka Venus Williamsová, která si v souboji bývalých světových jedniček poradila se srbskou tenistkou Anou Ivanovičovou 6:3 a 6:2. "Žádné ztracené podání, byl to pro mě ideální zápas," libovala si Williamsová po zápase, který trval jen 62 minut.

Její mladší sestra Serena naproti tomu strávila na kurtu tři hodiny a 12 minut, po velké bitvě s nasazenou jedničkou Věrou Zvonarevovou z Ruska nakonec odešla poražena 6:3, 6:7 a 5:7. Loňská vítězka Wimbledonu, která rok nehrála kvůli poraněné noze a poté vinou plicní embolie, v desátém gamu třetí sady odvrátila tři mečboly. Pak však znovu prohrála svůj servis a Zvonarevová při svém podání už zápas ukončila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články