Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Berdych letos dál marně čeká na finálovou účast

Halle (Německo) – Smolnou sérii bez finálové účasti na letošním okruhu ATP neukončil český tenista Tomáš Berdych ani na turnaji v německém Halle. V dnešním semifinále podlehl Němci Philippu Petzschnerovi 6:7, 6:2 a 3:6. Sedmý hráč světa Berdych tak ve své tradiční generálce na Wimbledon nenavázal na finálové účasti z let 2006 a 2007. Před čtyřmi lety dokonce turnaj vyhrál.

Po odhlášení finalisty Roland Garros Rogera Federera byl Berdych v Halle největším papírovým favoritem na zisk titulu, nicméně počtvrté letos vypadl před branami finále. V tie-breaku první sady měl pětadvacetiletý Čech setbol, ale zkrácenou hru ztratil 7:9. V druhém setu Berdych jasně dominoval a ovládl ho 6:2. Rozhodující set byl vyrovnaný až do šestého gamu, v němž Berdych potřetí ztratil svůj servis a 71. hráč světa Petzschner už brejk nepustil.

Sedmadvacetiletý wimbledonský vítěz ve čtyřhře si dnes pomohl 15 esy oproti Berdychovým jedenácti. Vypracoval si sice jen tři brejkboly, ale všechny využil, zatímco český favorit uspěl čtyřikrát z dvanácti pokusů. Ve svém druhém finále v kariéře po Vídni 2008 se Petzschner utká s krajanem Philippem Kohlschreiberem, jenž porazil Francouze Gaëla Monfilse 6:3, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články