Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Šafářová si v Kodani zahraje druhé letošní finále

Kodaň - Tenistka Lucie Šafářová předvedla v Kodani další obrat v zápase a zahraje si podruhé v sezoně o titul na okruhu WTA. V semifinále s chorvatskou tenistkou Petrou Martičovou prohrávala už 1:6 a 1:4, přesto dokázala nepříznivý průběh zvrátit a zbývající dva sety získala pro sebe 6:4 a 6:2. O pátý titul v kariéře se utká se světovou jedničkou a domácí hvězdou
Caroline Wozniackou, kterou loni v dubnu na antuce ve Stuttgartu v dosud
jediném vzájemném zápase porazila.

Šafářová už počtvrté prohrála v dánské metropoli první set a počtvrté dokázala postoupit. Osmatřicátá hráčka světového žebříčku potvrdila proti soupeřce ze 112. místa roli favoritky až po bezmála dvouhodinové bitvě. O svůj pátý titul v kariéře se utká buď se světovou jedničkou a domácí hvězdou Caroline Wozniackou, nebo s Němkou Monou Barthelovou.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Brna může v neděli v kodaňské hale získat trofej po takřka třech letech. Naposledy se na okruhu WTA zapsala mezi turnajové vítězky v srpnu 2008 ve Forest Hills, finále letos hrála v únoru v Kuala Lumpuru.

Už postupem do finále si Šafářová nicméně zvedla sebevědomí před třetím grandslamem sezony, Wimbledonem, jenž začne na londýnské trávě za týden. Turnaj v Kodani ale nepatří mezi ideální přípravu, neboť se hraje na tvrdém povrchu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články