Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Berdych i Šafářová jsou na turnajích v semifinále

Praha – Tenista Tomáš Berdych postoupil do semifinále turnaje v Halle, který před čtyřmi lety vyhrál. Sedmý hráč světa zvítězil nad Srbem Viktorem Troickým 7:6, 6:1 a o třetí finálovou účast na tomto travnatém podniku bude hrát v sobotu s Němcem Philippem Petzschnerem. Do semifinále, ale v Kodani, postoupila tenistka Lucie Šafářová. Čtvrtá nasazená česká hráčka zvítězila nad Číňankou Šuaj Čang 4:6, 6:0, 7:6 za rovné dvě hodiny a v příštím zápase ji čeká Chorvatka Petra Martičová.

Do semifinále se Berdych, jenž naposledy vypadl překvapivě v prvním kole Roland Garros, dostal počtvrté v sezoně. V duelu s Petzschnerem se pokusí vybojovat první letošní finálovou účast. Se 71. hráčem světového žebříčku se zatím utkal čtyřikrát a slavil tři vítězství.

Na trávě, kde spolu ještě nehráli, to však Petzschner umí. Loni vyhrál deblovou soutěž ve Wimbledonu, kde byl Berdych ve finále dvouhry. Petzschner dnes ve čtvrtfinále vyřadil turnajovou osmičku a kanadský objev letošní sezony Milose Raonice 6:3, 6:7 a 6:3. V Halle byl v semifinále dvouhry i loni.

Šafářová promarnila v úvodu třetího setu nadějné vedení 3:1, přesto si v závěru sady vypracovala mečbol, který však proti 86. hráčce světa ještě nevyužila. V tie-breaku měla čtyřiadvacetiletá rodačka z Brna další dva mečboly a ten druhý proměnila.

V semifinále byla přítelkyně Tomáše Berdycha letos pouze v únoru na turnaji v Kuala Lumpuru, kde došla až do finále. S dvacetiletou Martičovou, která je v pořadí WTA na 112. místě, se Šafářová dosud utkala pouze jednou a prohrála. Předloni v Budapešti na antuce jí podlehla ve dvou setech.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články