Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Štěpánek vyhrál na trávě po dvou letech

Londýn - Tenista Radek Štěpánek zahájil vítězně sezonu na trávě, kterou loni ze zdravotních důvodů musel vynechat. Na turnaji v londýnském Queen's Clubu porazil Japonce Goa Soedu suverénně 6:1, 6:3 a může se těšit na duel se šestnáctým nasazeným Ivanem Ljubičičem. S Chorvatem, 37. hráčem světa, který je v pořadí ATP o dvacet příček výš, se Štěpánek na trávě utká poprvé. Vzájemnou bilanci zatím mají 1:1.

Štěpánek ještě v pátek hrál semifinále antukového challengeru v Prostějově a po třech dnech se na jiný povrch adaptoval bez problémů. Soeda mu první duel na trávě po dvou letech nezkomplikoval, český tenista vyhrál hladce, když ani jednou neztratil servis.

Šafářová i Záhlavová-Strýcová jdou v Kodani dál

České tenistky Lucie Šafářová a Barbora Záhlavová-Strýcová postoupily na turnaji v Kodani do druhého kola. Osmatřicátá hráčka světa Šafářová však měla velké problémy s neznámou Australankou Johannou Kontaovou a po prohrané úvodní sadě jí ke zvratu pomohla nečekaná pauza. Pořadatelé totiž kvůli avizované bombě museli evakuovat halu.

Šafářová s dvacetiletou australskou kvalifikantkou ze čtvrté stovky světového žebříčku prohrála první set 4:6, v úvodu druhého pak přišla evakuace. Po téměř půlhodinové přestávce se česká hráčka zlepšila a navzdory 46 nevynuceným chybám zápas otočila. Další sady získala 7:5 a 6:3. Šafářová se v dalším zápase utká s Nizozemkou Michaellou Krajicekovou, s níž má vyrovnanou bilanci 2:2.

Záhlavová-Strýcová se dočkala výhry na okruhu WTA po dvou měsících. Pátá nasazená Češka zdolala v prvním kole hladce za 55 minut 6:2, 6:1 Švédku Sofii Arvidssonovou. Pětadvacetiletá Záhlavová-Strýcová tak ukončila sedmizápasovou sérii porážek, která trvala od dubnového turnaje v Charlestonu. Naposledy prohrála v prvním kole grandslamového Roland Garros s pozdější vítězkou Li Na z Číny. Příští soupeřkou Záhlavové-Strýcové bude německá kvalifikantka Mona Barthelová.

Hlaváčková po triumfu v deblu v Paříži vyhrála i na trávě

Senzační vítězka čtyřhry na Roland Garros Andrea Hlaváčková zvládla tři dny po triumfu v Paříži i svůj první zápas na trávě. Na turnaji v Birminghamu dnes česká tenistka jasně přehrála zkušenou Američanku Jill Craybasovou a postoupila do druhého kola. Ve dvouhře si čtyřiadvacetiletá rodačka z Plzně připsala v hlavní soutěži první triumf od lednového Australian Open.

Své čekání na úspěch neukončila ani v Birminghamu Sandra Záhlavová, která už dva měsíce nevyhrála zápas. Australance Casey Dellaquaové, šampionce z mixu na Roland Garros, podlehla na anglické trávě 5:7 a 6:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články