Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Štěpánek si finále v Prostějově nezahraje

Prostějov - Tenista Radek Štěpánek si nezahraje na challengeru Czech Open v Prostějově o titul a finále tak bude bez české účasti. Šestý nasazený dnes v semifinále s Kazachem Jurijem Ščukinem začal dobře, ale v druhém setu mu došla energie a prohrál 6:3, 3:6, 4:6 za dvě hodiny a 22 minut. Ščukinovým soupeřem ve finále bude další hráč z druhé stovky světa Ital Flavio Cipolla (143.). Ten porazil Španěla Daniela Muňoze de la Navu 7:5 a 7:6.

Štěpánek se opět na zápas rozehrál s Ivanem Lendlem a do utkání vstoupil skvěle - za čtvrt hodiny vedl 5:0. Pak sice ztratil tři hry, ale set už mu neunikl. "Hrál jsem, jak jsem chtěl, a do ničeho jsem ho nepustil," pochvaloval si Štěpánek úvod.

Jenomže v druhém setu převzal iniciativu Kazach, až 159. na světě. "Jako kdyby mě někdo vytáhl ze zásuvky. Byl jsem bez energie, nohy mi přestaly jít do míčů a začal jsem dělat moc chyb," řekl o sto dvě místa výše postavený Štěpánek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Štěpánek - Ščukin

V třetím setu přesto dvaatřicetiletý Štěpánek vedl 3:0, ale za stavu 3:1 nevyužil při svém podání několik gamebolů. "To byl důležitý a dlouhý game, který ho dostal na koně, a on toho využil," řekl Štěpánek, kterého nyní čeká přechod na oblíbenou trávu. V plánu má turnaje na britské půdě v Queens, Eastbourne a ve Wimbledonu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články