Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Nadal odmítl senzaci, Isnera přehrál v pěti setech

Paříž - Téměř na hraně vyřazení se nečekaně ocitl španělský tenista Rafael Nadal hned v prvním kole grandslamového Roland Garros. Pětinásobný vítěz turnaje prohrával s Američanem Johnem Isnerem 1:2 na sety, ale ukázal sílu šampiona a po čtyřech hodinách vyhrál pětisetové drama 6:4, 6:7, 6:7, 6:2 a 6:4. Nadal tak vylepšil svou pařížskou bilanci na 39 výher. Jedinou prohru utrpěl v osmifinále v roce 2009, kdy ho vyřadil Švéd Robin Söderling.

"Byl to velmi, velmi těžký soupeř a musím mu pogratulovat k fantastickému utkání. Je dobré zvládnout těžké zápasy, ale musím přiznat, že bych raději vyhrál ve třech setech," řekl Nadal v rozhovoru na kurtu krátce po využitém mečbolu. První hráč světa se z výhry pořádně radoval a divákům jako odměnu za podporu hodil do hlediště potítka. "Rafa byl nakonec prostě moc dobrý. Je nejlepší na světě," poklonil se Isner vítězi.

"Bylo to jak penaltový rozstřel, jeho podání je skoro nechytatelné," konstatoval Nadal, kterého ve druhém kole čeká krajan Pablo Andujar. Výhrou Španěl udržel pařížskou tradici, že obhájce titulu neprohrává zahajovací utkání.

Nadal získal první set a zdálo se, že bude mít nad zápasem kontrolu. Dvoumetrový Isner ale výborně podával, dokázal získávat míče voleji na síti a další dva sety vyhrál v tie-breacích. "Proti Johnovi to je vždy těžké, dostává soupeře servisem pod tlak. Ve zkrácených hrách jsem nehrál nejlépe, možná nervozitou," uvažoval Nadal.

Obecenstvo vycítilo senzaci, jenomže Nadal byl proti

Španělský tenista odehrál perfektní čtvrtý set, ve kterém neudělal jedinou nevynucenou chybu a dvakrát vzal Američanovo podání. V rozhodující páté sadě Isner trochu odpadl. Španěl dokázal jednou vyhrát soupeřovo podání a evidentně neklidný nakonec zápas dotáhl do vítězného konce.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články