Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Nadal a Djokovič po týdnu znovu hrají o titul

Řím - Dva nejlepší tenisté současnosti Rafael Nadal a Novak Djokovič se po týdnu znovu postaví proti sobě ve finále turnaje ATP. Stejně jako v Madridu se utkají o titul také dnes na antuce v Římě. Světová jednička Nadal se pokusí o tamní šesté vítězství a Djokovič zase nechce ztratit letošní neporazitelnost a získat už sedmou trofej na okruhu. Djokovič však bude mít v nohách dnešní večerní tříhodinovou obrovskou bitvu s Britem Andym Murraym, který měl ve třetí sadě k vítězství blíže. Po sérii prolomených servisů vedl v desátém gamu 5:4 a 30:0, potřebné dva míčky dělící ho od vítězství a ukončení Djokovičova kouzla však neuhrál.

Srbský tenista vstal z mrtvých a po výhře v tie-breaku 7:2 udržel už půl roku trvající neporazitelnost. Ta letošní čítá už 36 vyhraných zápasů v řadě.

V nedělním finále však bude favoritem Nadal, který v Římě už pětkrát získal trofej. Lídr žebříčku prošel semifinálovou fází výrazně snadněji a Francouze Richarda Gasqueta porazil 7:5 a 6:1.

Nadal první set zápasu se čtvrtfinálovým přemožitelem Tomáše Berdycha rozhodl až v závěru, kdy poprvé sebral Gasquetovi podání. Ve druhé sadě už na kurtu jasně dominoval a za hodinu a půl slavil vítězství.

Španěl tak vyhrál i devátý vzájemný souboj v kariéře a svoji bilanci v italské metropoli vylepšil na 31 výher z 32 utkání. Jedinou porážku si připsal v roce 2008, kdy jej ve 2. kole vyřadil Juan Carlos Ferrero.

Nadal si ve finále přál souboj s Murrayem

"Hraji každým dnem lépe. Gasquet v současnosti hraje také velmi dobře a musel jsem servisem zachraňovat několik složitých situací. O to větší radost mám, že jsem tu už pošesté ve finále," řekl novinářům Nadal, který by si prý ve finále přál souboj s Murrayem.

"Djokovič mě v poslední době několikrát porazil a v tomto roce je neporažený. Je v jiné lize. V souboji s ním nejsem favoritem, ale to zase na druhou stranu znamená, že nebudu pod stoprocentním tlakem," dodal.

Ženské finále si zahrají Stosurová a Šarapovová

Ženské finále si zahrají Australanka Samantha Stosurová a Ruska Maria Šarapovová, která v semifinále porazila světovou jedničku Dánku Caroline Wozniackou 7:5 a 6:3. Wozniacká nebude ve finále teprve potřetí z posledních osmi turnajů.

Šestá nasazená Stosurová si v semifinále poradila se čtvrtou nasazenou Li Na. Číňanka vzdorovala jen v prvním setu, který prohrála až v tie-breaku. Ve druhé sadě však dostala nepopulárního kanára, když uhrála jen devět míčků.

Ve čtyřhře unikl postup do finále Češce Květě Peschkeové, která ve dvojici se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou podlehla Američance Vanii Kingové a Kazašce Jaroslavě Švedovové 6:7 a 2:6.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články