Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kvitová si v Madridu zahraje finále

Madrid - Tenistka Petra Kvitová si na turnaji v Madridu zahraje o třetí titul v sezoně. Jednadvacetiletá Češka dnes v semifinále porazila Číňanku Li Na 6:3, 6:1 a ve finále se utká s pátou hráčkou světa Viktorií Azarenkovou z Běloruska. Kvitová zdolala finalistku letošního Australian Open Li Na za 70 minut a připsala si osmé vítězství nad hráčkou z elitní desítky v kariéře. Do ní se navíc sama díky předchozímu postupu do semifinále v pondělí poprvé posune - bude desátá.

"Mám ohromnou radost, vždyť je to čtvrté letošní finále, když počítám i Fed Cup," uvedla Kvitová. Česká jednička letos obě finálové účasti na okruhu WTA proměnila v titul. Triumfovala v lednu v Brisbane a v únoru v hale v Paříži, kde ve finále porazila tehdejší světovou dvojku Kim Clijstersovou z Belgie.

Finalistku letošního Australian Open Li Na zdolala za 70 minut a připsala si osmé vítězství nad hráčkou z elitní desítky v kariéře. Do ní se navíc sama díky předchozímu postupu do semifinále v pondělí poprvé posune - bude desátá. "Myslela jsem si, že to bude těžší," řekla Kvitová k souboji s Li Na. Ráno se před zápasem cítila hodně unavená a bolela ji hlava. Na dvorci to ale nebylo znát a především ve druhém setu soupeřku drtila. "Pomohlo mi čtvrtfinále s Dominikou Cibulkovou, protože jsem si zvykla na rychlé výměny. Li Na ale nebyla od základní čáry tak nebezpečná jako v pátek Dominika," konstatovala Kvitová.

V Top 10 bude jako první Češka po Nicole Vaidišové, jež byla nejvýše sedmá v roce 2007. Před nimi se do nejlepší desítky dostaly z českých rodaček ještě Jana Novotná, Helena Suková, Hana Mandlíková a Martina Navrátilová.

Kvitová bude chtít s Azarenkovou srovnat bilanci

Ve finále se Kvitová utká s Azarenkovou, která ve čtvrtfinále vyřadila Lucii Šafářovou a dnes zdolala Němku Julii Görgesovou 6:4, 6:2. S jednadvacetiletou Běloruskou si zatím na okruhu WTA zahrála třikrát s bilancí jedna výhra a dvě porážky. Kvitová může v Madridu navázat na předchozí letošní úspěchy z Brisbane a Paříže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články