Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Gonzalez zahajuje v Praze druhou kariéru

Praha - Chilský tenista Fernando Gonzalez v Praze naznačil, že po operaci kyčle znovu nabírá směr světová elita. Bývalý pátý hráč žebříčku je na turnaji kategorie challenger poprvé po třech letech a na Štvanici v prvním kole po pomalejším rozjezdu nedal šanci české trojce Jaroslavu Pospíšilovi a vyhrál 6:4 a 6:2. Třicetiletý Gonzalez, vítěz jedenácti turnajů ATP, podstoupil chirurgický zákrok loni po US Open a na kurty se vrátil před týdnem v Bělehradu. Turnaj Strabag Prague Open 2011 je tak jeho druhou akcí.

"Nehrál jsem rok, ale mám dojem, jako by to bylo deset let," řekl Chilan. Vyzařovala z něj přitom chuť podruhé v životě dobývat svět. "Ano, dá se říci, že začínám druhou kariéru. Určitě nebude dlouhá jako ta první, ale doufám, že se vrátím do špičky a budu schopen porážet nejlepší. Chci se tenisem jako předtím bavit a uvidíme, jak dobře mi to půjde," řekl tenista.

Na centrkurtu v duelu s Pospíšilem (106. ATP) ukázal, že neztratil nic ze svého umění. Na začátku sice prohrával 0:3, ale rychle zápas otočil a pak se mohl ohřát v šatně. "V takové zimě jsem dlouho nehrál. Musel jsem si zvyknout na podmínky, klouzalo to a míč byl těžký, ale pak to bylo lepší a lepší," řekl Gonalez.

Je nám líto, video expirovalo.
Gonzalezovi se v Praze daří

Challenger hraje Gonzalez poprvé od roku 2008. Kvůli zranění totiž klesl v žebříčku na 445. místo a na akci série Masters do Madridu se nedostal. I do Prahy potřeboval divokou kartu. "Na challengerech je hodně dobrých hráčů, které musíte porazit. Zadarmo nic nedostanete. A já jsem teď v první fázi návratu. Potřebuju zápas a vyzkoušet tělo, aby bylo v pořádku, a pak můžu myslet na další věci," řekl.

Doma je Gonzalez hrdinou. A tím hlavním důvodem není, že byl pátý na světě, že hrál finále grandslamového Australian Open 2007, ale jsou jimi především olympijské hry. V roce 2004 vyhráli s Nicolasem Massuem v Aténách čtyřhru a pro Chile získali historicky první zlaté medaile. Gonzalez přidal bronz ve dvouhře a o čtyři roky později v Pekingu získal stříbro, když ve finále nestačil na Španěla Rafaela Nadala. Jedním z kroků do Londýna je nyní pražský challenger.


Mimo hlavní dění centrálního dvorce vstoupila do ženského turnaje nasazená jednička Lucie Hradecká. Bělorusku Kustovovou porazila 6:0, 4:6 a 6:3. Vyvrcholení turnaje sledujte v sobotu a v neděli živě na ČT4.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články