Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bývalý první tenista světa Muster bude hrát v Praze

Praha - Bývalá světová jednička Thomas Muster se objeví na tenisovém challengeru Strabag Open 2011 na pražské Štvanici. Někdejší elitní antukář požádal pořadatele o volnou kartu do hlavní soutěže, ale přijal i místo v kvalifikaci, která začne v sobotu. Challenger s dotací 100 tisíc dolarů se hraje příští týden a u Negrelliho viaduktu se objeví i ženy na akci kategorie ITF s polovičními 'prize money'. Třiačtyřicetiletý Muster před dvěma dny zavolal řediteli turnaje Vladislavu Šavrdovi a požádal o divokou kartu do hlavní soutěže. "Tu jsme mu už dát nemohli, jelikož jsou všechny rozdány, ale byl ochotný přijmout kvalifikaci. Tu jsme mu dali, takže fanoušci mají v Praze možnost vidět bývalou antukovou ikonu," řekl Šavrda.

Na turnaje se Muster, vítěz Roland Garros z roku 1995, vrátil loni po jedenácti letech. Hrál převážně challengery a ve Vídni také turnaj ATP, ale i s letošními čtyřmi zápasy má bilanci jediné výhry a dvanácti porážek. V žebříčku mu patří 991. místo.

Na Štvanici má Muster krásné vzpomínky. Před 23 lety tam vyhrál turnaj ATP Czech Open a před třemi lety pobavil s Ctislavem Dosedělem diváky výbornou show při exhibici v rámci challengeru a turnaje WTA, který se v té době v Praze hrál.

Na letošním challengeru by měl být jedničkou Francouz Jérémy Chardy (54. ve dvouhře ATP) a další hvězdou je bývalý pátý hráč světa Fernando Gonzalez z Chile, který se vrací po operaci kyčle a dostal divokou kartu do hlavní soutěže. Z domácích tenistů se představí lednový vítěz juniorky na Australian Open Jiří Veselý, daviscupový reprezentant Jan Hájek, Lukáš Rosol, Jaroslav Pospíšil nebo Ivo Minář.

V turnaji žen je nejvýše nasazenou Lucie Hradecká, hráčka pořádajícího klubu I. ČLTK Praha. Dále se objeví Petra Cetkovská, Eva Birnerová nebo Andrea Hlaváčková. Díky divoké kartě bude hrát i Kristýna Plíšková, její sestra Karolína musí do kvalifikace. Přehlídku jedniček na Štvanici doplní i exhibice v sobotu 7. května, jelikož v ní se představí Martina Hingisová proti někdejší české naději Daniele Bedáňové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články