Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Štěpánek nestačil v Miami na Federera

Miami (USA) - Tenista Radek Štěpánek nestačil v Miami na bývalou světovou jedničku Rogera Federera a po prohře 3:6, 3:6 vypadl na turnaji Masters ve druhém kole. Český daviscupový reprezentant, který kvůli nemoci vynechal před třemi týdny ostravský zápas s Kazachstánem, podlehl švýcarské legendě posedmé za sebou. Z turnaje vypadly i Lucie Šafářová s Klárou Zakopalovou, které nezaskočily favoritky a vypadly s Australankou Samanthou Stosurovou, respektive Srbkou Jelenou Jankovičovou.

Štěpánek po sérii zdravotních problémů a nezdarech na kurtu figuruje až na 68. příčce žebříčku ATP. Bývalou světovou jedničku Federera, který před pár dny klesl na třetí příčku, naposledy porazil před třemi lety na antuce. Vzájemná bilance hovoří pro Federera jednoznačně 11:2. Dnes Štěpánek vzdoroval hodinu a tři minuty. Švýcarský favorit využil všechny tři šance na brejk a zahrál 56 vítězných míčů.

Navíc Federer zaznamenal již 762. vítězství, čímž se dotáhl na sedmého Peta Samprase v historickém pořadí. Před ním už v takzvané Open éře jsou jen Jimmy Connors (1 242), Ivan Lendl (1 071), Guillermo Vilas (923), John McEnroe (875), Andre Agassi (870) a Stefan Edberg (806).

V zápase se Štěpánkem neměl švýcarský tenista, šampion z Miami z let 2005 a 2006, žádnou slabší chvilku. "Držel jsem si solidní úroveň hry, měl jsem vysokou úspěšnost prvního servisu a hodně soupeře rozběhal," shrnul Federer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články