Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Berdych si po výhře nad Davyděnkem zahraje čtvrtfinále

Dubaj/Dauhá - Český tenista Tomáš Berdych porazil v Dubaji Rusa Nikolaje Davyděnka 6:3, 7:6 a také na pátém turnaji v sezoně si zahraje minimálně čtvrtfinále. Dalším soupeřem sedmého hráče světa bude Philipp Petzschner z Německa. Berdych se s Davyděnkem utkal po jedenácté v kariéře, porazit ho však dokázal teprve podruhé.

Berdych se s Davyděnkem utkal po jedenácté v kariéře, porazit ho však dokázal teprve podruhé. Po relativně jasném prvním setu začal bývalý třetí hráč žebříčku Davyděnko vzdorovat a za stavu 5:4 si dokonce vypracoval dva setboly. První Berdych odvrátil jedním ze svých tří es v zápase a při druhém Davyděnkův forhend skončil v autu.

Berdychovi se po následném obratu nepodařilo za stavu 6:5 dopodávat zápas k výhře, získal však závěrečné dva míčky tie-breaku a po vítězství 7:5 ve zkrácené hře slavil cenné vítězství. "Byl to pro mě docela velký test," řekl rodák z Valašského Meziříčí, jenž bude příští týden oporou českého daviscupového týmu v utkání s Kazachstánem. "Proti Nikolajovi je to těžké, protože rád hraje rychle. Hraje dlouhé výměny a je velmi dobrý od základní čáry. Takže pro mě hodně těžký zápas," dodal Berdych.

S Petzschnerem se pětadvacetiletý český hráč zatím utkal na okruhu ATP třikrát a pokaždé se o vítězi rozhodovalo ve třetím setu. Loni s německým tenistou prohrál na antuce v Mnichově, o rok dřív ho na tvrdém povrchu ve Washingtonu a Cincinnati porazil.

Přes druhé kolo nepřešel kvalifikant Lukáš Rosol, jenž si v Dubaji připsal druhou výhru v hlavní soutěži turnaje ATP v kariéře. Pětadvacetiletý rodák z Brna dnes prohrál s Francouzem Gillesem Simonem za necelou hodinu 2:6 a 3:6.

Zakopalová vyřadila v Dauhá Číňanku Li Na

Tenistka Klára Zakopalová se postarala o největší překvapení dosavadního průběhu turnaje v Dauhá, v jehož druhém kole deklasovala 6:2, 6:1 finalistku Australian Open a sedmou hráčku světa Li Na z Číny.

Zakopalová, jež ve čtvrtek oslaví 29. narozeny, dokázala vzít své o dva dny mladší soupeřce šestkrát podání, přičemž sama ztratila servis jen jednou. Zápas zakončila za rovnou hodinu a díky pátému vítězství nad hráčkou světové desítky v kariéře postoupila letos podruhé do čtvrtfinále. "Věděla jsem, že budu muset odehrát dobrý zápas, protože ona je hodně těžká soupeřka. Viděla jsem její zápasy na Australian Open a moc se mi její hra líbila. Snažila jsem se ze sebe vydat to nejlepší a bojovala jsem o každý bod," uvedla Zakopalová, jež se do hlavní soutěže dostala po neúspěchu v kvalifikaci jako takzvaná "šťastná poražená".

Li Na po nečekané účasti ve finále prvního grandslamu sezony ještě nezvítězila. Minulý týden stejně jako nyní v Kataru po volném prvním kole prohrála hned úvodní zápas.

Na výhru nad světovou desítkou Agnieszkou Radwaňskou z prvního kola nedokázala navázat Lucie Šafářová, jež ztratila slibně rozehraný zápas proti Italce Pennettaové. Česká fedcupová reprezentantka prohrála 6:4, 3:6, 4:6 a po třech loňských výhrách tak Pennettaové poprvé v kariéře podlehla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články