Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kvitová postoupila v Paříži do čtvrtfinále

Paříž - Nejlepší česká tenistka Petra Kvitová postoupila na turnaji v Paříži do čtvrtfinále. Krajanku Barboru Záhlavovou-Strýcovou porazila za tři a čtvrt hodiny 6:4, 6:7 a 7:6. V příštím kole narazí na Belgičanku Yaninu Wickmayerovou, která vyřadila další Češku Kláru Zakopalovou po setech 6:1 a 6:3. Kvitové se zatím proti Wickmayerové příliš nedařilo. Poslední tři vzájemné zápasy v roce 2009 z celkových čtyř prohrála.

Kvitová, jež letos prohrála jen s Ruskou Verou Zvonarevovou ve čtvrtfinále Australian Open, měla s kolegyní z úspěšného fedcupového týmu velké problémy. Po vyhrané první sadě ztratila druhou ve zkrácené hře a i v koncovce třetího setu měla dlouho navrch Záhlavová-Strýcová.

Ta za stavu 5:4 a 6:5 dvakrát podávala na vítězství v zápase, ale ani jednou neuspěla, i když se ve druhém případě dopracovala až k mečbolu. V tie-breaku vedla čtvrtá nasazená Kvitová 5:3, ale o náskok přišla. K dalšímu mečbolu však krajanku nepustila, naopak svůj pátý proměnila a po výhře 11:9 se radovala po více než třech hodinách z postupu. Kvitová tak uspěla i ve druhém vzájemném utkání.

Zakopalová si proti turnajové sedmičce Wickmayerové nevypracovala ani jeden brejkbol a z prvního vzájemného souboje odešla poražena za pouhých 55 minut. V deváté hře druhého setu sice odvrátila čtyři mečboly, utkání však poté zakončila dvojchybou.

Berdych je po boji ve čtvrtfinále v Rotterdamu

Tomáš Berdych postoupil po velké bitvě do čtvrtfinále turnaje v Rotterdamu. Ruského hráče Dmitrije Tursunova porazil 6:4, 4:6 a 7:5 a o postup do semifinále se utká s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou, s nímž se dosud na okruhu ATP neutkal.

Berdych, který je na nizozemském podniku čtvrtým nasazeným, měl s kvalifikantem ze druhé stovky žebříčku velké problémy. Ruský tenista ho trápil především výborným servisem. První set sice Berdych díky jedinému brejku rozhodl pro sebe, ale ve druhé sadě jednou ztratil servis a prohrál ji.

Ve třetí sadě byl český tenista při svém podání suverénní, ale na returnu se dlouho nemohl prosadit. Podařilo se mu to až ve dvanácté hře, kdy za stavu 6:5 proměnil třetí mečbol.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články