Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pála: Už bychom se rádi o ten pohár utkali

Bratislava - Nehrající kapitán po výhře v prvním kole Světové skupiny na Slovensku věří, že jeho svěřenkyně v dubnu v Belgii konečně dokážou vybojovat premiérový postup do finále. V silách týmu to podle něj určitě je. "Určitě je to příjemný pocit postoupit potřetí za sebou do semifinále. Je to hrozně těžká soutěž a člověk se hlavně vyhne té baráži. Třikrát semifinále už ale stačilo a myslím, že už pomýšlíme o stupínek výš. Už bychom se rádi o ten pohár utkali," řekl Pála na tiskové konferenci.

Češky v dubnu zavítají do Belgie a nehrající kapitán je přesvědčen o tom, že mohou uspět. Hrát se podle něj dá i s belgickou jedničkou Kim Clijstersovou, která před pár dny triumfovala na Australian Open. "S takhle silnými týmy se musí vše sejít a pak se dají určitě porazit. Holky už několikrát ukázaly, že umějí porazit hráčku z první desítky, takže Kim nemá garantované dva body," mínil Pála.

Schůdnější cesta by měla vést přes belgickou dvojku Yaninu Wickmayerovou. "Holky teď mají takovou formu, že přes Wickmayerovou se dá hrát. Navíc máme několik výborných variant do čtyřhry. Soupeř je to přijatelný, byť je to samozřejmě semifinále a nemůžeme čekat, že by tam měl být nějaký slabý soupeř," podotkl Pála. Předpokládá, že Belgičanky vyberou takový povrch, který bude vyhovovat Clijstersové. "Jelikož je to v dubnu, tak to asi nebude venku. Já si myslím, že budu záležet na Kim," uvažoval Pála.

Petr Pála o atmosféře uvnitř týmu:

"Celý týden byl skvělý. Holky se strašně moc podporovaly a myslím, že to bylo i vidět. To pak pomáhá vyhrát vyrovnaná utkání."

Výkony českých hráček v Bratislavě mu udělaly velkou radost. Nejmarkantnější rozdíl viděl v servisu a returnu. "Dá se říct, že i ten povrch byl lepší, než jsme čekali. Holky, jak hrají levou rukou, tak to byla velká výhoda. Dobře se s tím ztotožnily," zhodnotil Pála.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články