Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pála pošle do dvouher Kvitovou a Šafářovou

Bratislava - Bez překvapivého tahu se očekávají nominace do dvouher na česko-slovenský souboj prvního kola Fed Cupu tenistek. Český kapitán Petr Pála se bude v Bratislavě spoléhat na světovou osmnáctku Petru Kvitovou a Lucii Šafářovou, domácí pošlou na kurt nejspíš Danielu Hantuchovou a Dominiku Cibulkovou. "Myslím, že nominaci nahlásím, jak si myslíte," řekl Pála na otázku, zda nasadí do dvouher očekávaná jména.

Pála neočekával nenadálý tah ani od svého protějšku Matěje Liptáka. Slovenský lodivod by měl do dvouher poslat osvědčenou dvojici Cibulková, Hantuchová. "Překvapilo by mě moc, kdyby to bylo jinak, a nečekám to," řekl Pála.

Češky trénují v Národním tenisovém centru od pondělí a kapitán si výkony všech pochvaloval. Potěšila ho i stoupající forma Šafářové. "Lucce se daří, každým dnem hraje lépe a doufám, že to bude gradovat o víkendu," podotkl Pála. Do slovenské metropole přijela na sparing pomoci šestnáctiletá juniorka Tereza Smitková. "Protože hraje pravou rukou a má dobrý pohyb. Je pro nás přínosem," řekl Pála.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky trénovaly v Bratislavě

Páteční los se uskuteční v 11:00 a určí jen pořadí zápasů. Českému kapitánovi bylo jedno, jestli v sobotu začne Kvitová proti Hantuchové, nebo Šafářová proti Cibulkové. "Já bych si přál začít bodem a je jedno, která holka bod přinese," uvedl Pála, který má na čtyřhru připravenou dvojici Květa Peschkeová, Barbora Záhlavová-Strýcová.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články