Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Pála očekává vyrovnanou česko-slovenskou bitvu

Bratislava - České tenistky doufají, že během víkendových zápasů prvního kola Fed Cupu prodlouží svou vítěznou sérii se slovenskými hráčkami. Jejich nehrající kapitán Petr Pála je však opatrnější, prestižní federální derby podle něj nemá jasného favorita. České tenistky Petra Kvitová a Lucie Šafářová mají respekt zejména před nejvýše umístěnými Slovenkami v žebříčku - Danielou Hantuchovou a Dominikou Cibulkovou.

"Lepší umístění v žebříčku nic neznamená, protože to postavení je hodně vyrovnané. Takže si myslím, že tohle utkání nemá úplně jasného favorita," řekl Pála.

Češky v Bratislavě naposledy zvítězily v roce 2007, kdy Slovenkám nedopřály vítězství ani v jednom z pěti zápasů. "Tenkrát se tady hrálo na antuce při otevřené střeše, takže to je asi ten největší rozdíl týkající se prostředí. Tentokrát to bude úplně jiný zápas," připomněl Pála, že o víkendu se bude v Bratislavě hrát na středně rychlém povrchu.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Petry Kvitové

Po návratu z Austrálie si tenistky stále zvykají na halové podmínky. "Jsme v pořádku všechny čtyři, příprava probíhá dobře, na kurt si zvykáme a doufáme, že o víkendu zvítězíme," uvedla osmnáctá tenistka světa Kvitová.

První kolo Fed Cupu se bude hrát v bratislavském Národním tenisovém centru před vyprodaným čtyřtisícovým hledištěm; z Česka by mělo přijet 500 až 600 fanoušků. Pořadí zápasů bude rozlosováno v pátek.

Slovenky budou spoléhat na podporu publika

Slovenskou tenistku Magdalénu Rybárikovou, trojku domácího týmu před zápasem Fed Cupu s Českem v Bratislavě, vyřadila z úvodu přípravy střevní viróza. Hráčka vynechala i pondělní trénink, na víkendové utkání by však měla být připravena. Zlepšující se zdravotní stav domácí tenistky potvrdil i kapitán Matej Lipták.

Slovenská čtveřice by ráda zvrátila dosavadní nepříznivou bilanci s Češkami, její kapitán už myslí na celkové vítězství v této prestižní soutěži. "Snažím se hlavně nahrát to, co jsem ztratila na začátku roku, a dostat se do ideálního tempa, což po zranění jistě nikdy není lehké," řekla Hantuchová, jež se donedávna zotavovala ze zranění achilovky.

Svěřenkyně kapitána Liptáka budou spoléhat na podporu publika. "Myslím, že domácí prostředí určitě vždy pomáhá. Hlavně to asi bude rozhodující v tomto utkání, protože bude velmi vyrovnané," poznamenala Hantuchová. Souboje s Petrou Kvitovou i Lucií Šafářovou prý budou náročné. "Obě jsou nepříjemné v tom, že jsou levačky, těžko se čte jejich servis," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články