Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych začne na Australian Open proti neznámému Italovi

Melbourne - Soupeřem českého tenisty Tomáše Berdycha v prvním kole Australian Open bude 237. hráč světového žebříčku Ital Marco Crugnola, jenž postoupil z kvalifikace. Z ní vzešel také první protivník Radka Štěpánka, kterým bude Němec Denis Gremelmayr. Jan Hernych, který jako jediný z českých zástupců uspěl v kvalifikaci, začne v hlavní soutěži s Denisem Istominem z Uzbekistánu.

Sedmadvacetiletý Crugnola si v pondělním souboji s šestým nasazeným Berdychem odbude grandslamovou premiéru. Sama účast na turnaji v Melbourne je pro italského tenistu životním úspěchem. Hráč, jehož maximem v žebříčku ATP je 165. místo, dosud nastoupil na okruhu ATP pouze k dvěma zápasům a oba prohrál.

Také Štěpánek narazí na soupeře, se kterým dosud nehrál. Devětadvacetiletý Gremelmayr je ve světovém žebříčku momentálně 120., o 54 míst níž než o tři roky starší český tenista. 

Jednatřicetiletý Hernych se utkal s Istominem předloni v kvalifikaci turnaje Masters v Cincinnati a zvítězil ve třech setech. Tentokrát však bude favoritem o sedm let mladší rodák z ruského Orenburgu, kterému patří v pořadí ATP 41. pozice. Hernych figuruje o rovných 200 míst za ním.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články