Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Berdych prohrál na Turnaji mistrů hladce s Djokovičem

Londýn - Tenista Tomáš Berdych prohrál svůj první zápas na Turnaji mistrů. Český hráč dnes v Londýně nestačil na Novaka Djokoviče, příliš chyboval a ve skupině A prohrál se srbským soupeřem snadno dvakrát 3:6. V druhém utkání skupiny zvítězil první hráč světa Rafael Nadal ze Španělska, který za dvě a půl hodiny porazil Američana Andyho Roddicka 3:6, 7:6 a 6:4. Berdych před vstupem na kurt v zákulisí nervózně přešlapoval a ruce měl svázané i při prvním podání. Začal dvojchybou a stejně o první game i přišel. Fotbalista Diego Maradona tak v hledišti na začátku utkání tleskal vestoje pouze Srbovi.

Finalista Wimbledonu Berdych se nemohl trefit do podání a zdálo se, že se mu nic nedaří. I jestřábí oko ukázalo po Berdychově výzvě jeho míč v autu. Ve třetí hře ale Berdych odvrátil čtyři brejkboly a alespoň při svém podání se dostal do hry. Djokovičův servis ovšem český hráč vůbec neohrozil a podání i set ztratil v deváté hře.

Před zraky rodičů i přítelkyně tenistky Lucie Šafářové se Berdychovi nepodařilo v druhé sadě přeřadit na vyšší rychlostní stupeň, aby byl schopen Srba rozhodit. Z obávaného forhendu Berdych zkazil přes 15 úderů.

Tomáš Berdych

"Lhal bych, kdybych řekl, že jsem nebyl nervózní. Bylo to na začátku na mé hře vidět, ale byl to první zápas a tak to prostě je. V posledních měsících jsem moc zápasů nevyhrál a člověk si pak moc nevěří. V tréninku trénujete tvrdě, ale sebevědomí získáte jenom vyhranými zápasy."

Berdych se ale míčů mimo lajny a do sítě nevyvaroval, celkem udělal 28 chyb. Nutil ho k nim ale i výborný Srb gazelím pohybem. Pětadvacetiletý český tenista rychle prohrával ve druhé sadě 0:3. Za celé utkání si nevypracoval ani jeden brejkbol a prohrál za hodinu a 28 minut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články