Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Berdych na ATP porazil Andrejeva a postoupil do semifinále

Miami - Tomáš Berdych a Igor Andrejev se v minulosti setkali pouze na turnajích nižší kategorie, na okruhu ATP si tak ve čtvrtfinále v americkém Miami odbyli vzájemnou premiéru. Z té vyšel úspěšněji Berdych, první i druhý set ovládl poměrem 6:4 a v semifinále se tak utká se světovou dvojkou Španělem Rafaelem Nadalem. Jejich bilance je tedy zatím vyrovnaná.

Tomáš Berdych
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Není čas na oslavy. Musím se na Rafu dobře připravit," řekl Berdych, který v Miami vyhrál nad ruským hráčem druhé utkání za sebou. Ve čtvrtém kole porazil dalšího daviscupového reprezentanta Dmitrije Tursunova.

Rodák z Valašského Meziříčí, který se stal prvním českým tenistou v semifinále v Miami od roku 1993, kdy o postup do finále neúspěšně bojoval Petr Korda, odvrátil v duelu s Andrejevem všechny tři soupeřovy brejkboly, zatímco své dva dokázal proměnit a na turnaji ještě neztratil ani set.

V semifinále se Berdych utká s Nadalem. Ten je stejně úspěšný jako český rodák, třikrát vyhrál a třikrát prohrál. Berdych dokázal zatím porazit na všech vzájemných duelech na tvrdém povrchu, na kterém se v Miami hraje. Nadal v loňském roce uspěl v obou zápasech ve Wimbledonu a Monte Carlu, do semifinále postoupil ze souboje s Američanem Blakem, kdy jej porazil 3:6, 6:3, 6:1.

V česko-francouzském zápase čtyřhry mužů uspěli Češi také. Dvojice Damm s Víznerem porazili Francouze Gasqueta a Tsonga 4:6, 6:4, 14:12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články