Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdych dohrál v Basileji překvapivě už v prvním kole

Basilej - Český tenista Tomáš Berdych vypadl na turnaji v Basileji překvapivě už v prvním kole. Šestý hráč světa podlehl Němci Tobiasi Kamkemu 4:6 a 1:6. Čtyřiadvacetiletý Kamke v závěrečném kole kvalifikace podlehl jinému českému daviscupovému reprezentantovi Janu Hájkovi, ale jako "šťastný poražený" se dostal do pavouka hlavní soutěže. Proti Berdychovi byl 72. hráč světa neomylný při svém servisu, českému tenistovi nepovolil jediný brejkbol. Naopak šestý hráč světa působil na kurtu bezradně. Snažil se měnit rytmus hry přechody na síť, ale ani tam nebyl úspěšný.

"To nejhorší je, že nemám prostě čistou hlavu na tenis. Nedokážu na kurtu mít radost a nedokážu hrát, co chci a umím," řekl Berdych po prohře Radiožurnálu, že pořád kolem sebe slyší o Turnaji mistrů a nedokáže se soustředit. "Mám hlavu zapláclou touhle jedinou věcí, leží mi to v ní a to není dobře. Nejdůležitější pro příští týden bude zkusit to odbourat, odmazat, abych šel do toho," dodal Berdych.

Po sobotní výhře v exhibičním utkání se Švédem Robinem Söderlingem se tak Berdych stále potýká s problémy, které ho provázejí od vyřazení v osmifinále turnaje v Cincinnati. Z posledních deseti soutěžních zápasů vyhrál jen dva. Jeho boj o Turnaj mistrů však stále není ztracen. Nejbližší pronásledovatelé David Ferrer ze Španělska a Američan Andy Roddick jsou sice ještě na probíhajících turnajích ve hře, ale devátý muž pořadí letošní sezony Fernando Verdasco vypadl ve Valencii už ve druhém kole a desátý Rus Michail Južnyj se z tohoto turnaje dokonce odhlásil.

Překvapení naopak nedopustil domácí Roger Federer, který porazil 6:3 a 6:4 Srba Janka Tipsareviče. Místní rodák hrál svůj zápas vpodvečer, aby mohl od 20:45 navštívit utkání fotbalistů FC Basilej s AS Řím v Lize mistrů.

Dařilo se Štěpánkovi

Další český tenista Radek Štěpánek porazil 6:3 a 7:6 Nizozemce Thiema de Bakkera a postoupil do druhého kola. V něm se utká poprvé v kariéře s Kolumbijcem Santiagem Giraldem. Štěpánek v úvodním setu dvakrát sebral soupeři servis, a i když o něj sám jednou přišel, stačilo mu to k zisku sady. Ve druhém dějství musel dotahovat náskok soupeře, ale ztrátu brejku smazal a dotáhl sadu do zkrácené hry. Tu díky třem míčkům za sebou v koncovce vyhrál 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články