Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

V počtu titulů se Federer dotáhl na Samprase

Stockholm - Švýcarský tenista Roger Federer vyhrál turnaj ve Stockholmu a ziskem 64. titulu v kariéře se v historické tabulce dotáhl na čtvrtého Peta Samprase. Šestnáctinásobný grandslamový vítěz porazil v dnešním finále 6:4, 6:3 německého outsidera Floriana Mayera, jenž ani na třetí pokus nezískal svůj premiérový triumf na ATP Tour.

Druhý hráč světového žebříčku Federer ovšem neměl cestu za třetím titulem v sezoně v úvodu jednoduchou. V sedmé hře prvního setu ztratil podání, nicméně dokázal si ho vzít zpět. Poté už nezaváhal a zápas za 63 minut ukončil. "Bylo opravdu náročné finále, můžete vidět, jak ztěžka dýchám. Myslím, že Mayer hrál úžasně," uvedl Federer v rozhovoru pro televizi bezprostředně po zápase.

Bývalá světová jednička se představila ve Stockholmu po deseti letech po rychlém přesunu ze Šanghaje, kde v neděli nestačila ve finále na Andyho Murrayho. "Byl to těžký týden. V Šanghaji jsem hrál pět zápasů, pak jsem se musel vyrovnávat s časovým posunem a věcmi okolo, takže jsem za vítězství hodně rád," dodal Federer, poté co převzal trofej z rukou švédské korunní princezny Victorie.

Díky dnešnímu vítězství se devětadvacetiletý Švýcar odpoutal od švédské legendy Björna Borga (63 titulů) a dotáhl se na Samprase, jehož loni připravil i o rekord v počtu grandslamů. Od roku 1968 vyhráli více turnajů jen Jimmy Connors (109), Ivan Lendl (94) a John McEnroe (77).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články