Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Benešová postoupila v Lucemburku do 2. kola

Lucemburk - Tenistka Iveta Benešová postoupila na turnaji v Lucemburku do druhého kola poté, co porazila kvalifikantku Kathrin Wörleovou z Německa 6:1, 6:2. Její úspěch nenapodobila Lucie Hradecká, která po suverénním vystoupení v kvalifikaci v úvodu hlavní soutěže podlehla Belgičance Kirsten Flipkensové 2:6, 3:6. Benešová si v duelu s Wörleovou připsala na konto letošní pětadvacátou vítěznou dvouhru, ale zároveň má i stejný počet proher.

V druhém kole českou hráčku čeká sedmá nasazená slovenská rodačka Jarmila Grothová reprezentující Austrálii. Na okruhu WTA spolu hrály jednou a loni na antuce v Estorilu vyhrála Grothová.

V Lucemburku hraje Benešová již pošesté za sebou a nejdál se dostala předloni do čtvrtfinále. Loni vypadla v 1. kole. Z Češek je pavouku dvouhry ještě Barbora Záhlavová-Strýcová, s kterou Benešová plní roli nejvýše nasazeného páru čtyřhry. 

Turnaj vlastní bývalá druhá hráčka světa a zároveň vítězka úvodních dvou ročníků Jana Novotná. Před Luxembourg Open absolvovala autogramiádu, které se zúčastnila i Martina Navrátilová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články