Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Wozniacká se po výhře nad Kvitovou stane světovou jedničkou

Peking - Tenistka Caroline Wozniacká se stane novou světovou jedničkou. Dvacetiletá Dánka předstihne v pondělním vydání žebříčku WTA Serenu Williamsovou z USA díky postupu do čtvrtfinále v Pekingu. V čínské metropoli porazila Češku Petru Kvitovou 6:3, 6:2. Při následném slavnostním ceremoniálu Wozniacká převzala na kurtu skleněnou trofej a květinovou jedničku na počest nástupu na tenisový trůn.

"Je to pro mě krásný večer. Byl to můj cíl stát se první hráčkou světa, kterou se za pár dnů opravdu stanu," řekla Dánka divákům.

V utkání s Kvitovou kráčela Wozniacká jasně za výhrou a postem světové jedničky. Češka sice vyhrála poslední duel v osmifinále Wimbledonu ve dvou setech, ale v Číně neměla šanci. Sice hned vzala soupeřce podání, ale pak tahala v každém směru za kratší konec. "Na žebříček jsem vůbec nemyslela, soustředím se jen na zápas, který zrovna hraju. Po Wimbledonu jsem si udělala pěknou pauzu, dobře jsem natrénovala a dostala se do formy. Teď jsem hrála opravdu dobré zápasy, mám z nich radost a turnaje mě baví," komentovala svou herní pohodu Wozniacká.

Wozniacká dosud nevyhrála grandslamový turnaj, ale letos triumfovala v pěti turnajích, což se některé z hráček podařilo naposledy před třemi lety. I díky tomu a faktu, že o devět let starší Williamsová kvůli zranění nohy od Wimbledonu nehraje, se v pondělí stane jako dvacátá hráčka historie světovou jedničkou ve dvouhře.

Dalším cílem je grandslamový titul

Bez grandslamového titulu se na nejvyšší pozici objevily na čas také Srbka Jelena Jankovičová a Ruska Dinara Safinová. "Určitě je to teď můj další cíl, když už jsem se stala jedničkou. Jsem stále mladá a mám před sebou ještě hodně času. Teď zažívám fantastickou sezonu a mohu být na sebe pyšná," dodala Wozniacká.

Serena Williamsová se vrátila na první místo loni v listopadu a dohromady za kariéru strávila v čele 123 týdnů. To ji řadí na šesté místo tabulky, kterou vede Němka Steffi Grafová (377 týdnů).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články