Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Štěpánek je v Tokiu po soupeřově skreči ve čtvrtfinále

Tokio - Tenista Radek Štěpánek postoupil na turnaji v Tokiu do čtvrtfinále a potřetí si letos zahraje o semifinále. Ve druhém kole jeho protivník Švýcar Marco Chiudinelli zápas za stavu 5:7, 7:6 a 4:1 pro českého hráče skrečoval kvůli zranění zad. Soupeřem jednatřicetiletého Štěpánka v boji o semifinále bude Fin Jarkko Nieminen, který vyřadil Španěla Daniela Gimeno-Travera.

"Než si Marco zranil záda, tak jsem ho pořád dotahoval," připustil Štěpánek po utkání. "Snažil jsem se bojovat a myslím, že to byla více psychologická bitva než tenisový zápas," dodal český daviscupový reprezentant, který s Chiudinellim prohrál v srpnu ve Washingtonu při jeho prvním utkání na okruhu ATP po dlouhé zdravotní pauze.

Štěpánek v Tokiu novinářům líčil, jak je těžké se vracet na nejvyšší úroveň po zranění. On sám prohrál třikrát za sebou, než se radoval z výhry. "Podívejte se na Del Potra," upozornil český hráč na loňského vítěz US Open, který se vrací a zatím dvakrát prohrál.

Radek Štěpánek:

"V létě jsem se oženil (s Nicole Vaidišovou) a vím, že jsou na světě důležitější věci, než je bouchání do tenisáku."

Dařilo se také českému deblistovi Františku Čermákovi, který spolu se Slovákem Michalem Mertiňákem bojuje o účast na závěrečném podniku sezony Turnaji mistrů. Vítězové nedávného turnaje v Kuala Lumpuru porazili v prvním kole dvojici Thiemo de Bakker z Nizozemska a Andy Roddick z USA 7:5 a 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články