Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zakopalová ve finále v Soulu prohrála s Klejbanovovou

Soul - Česká tenistka Klára Zakopalová neuspěla ani ve svém druhém letošním finále. Na turnaji v Soulu dnes podlehla v boji o titul páté nasazené Alise Klejbanovové z Ruska ve dvou setech 1:6 a 3:6. Zakopalová letos hrála na okruhu WTA finále již v srpnu a v Kodani prohrála s Dánkou Caroline Wozniackou. Finále v Soulu trvalo hodinu a dvanáct minut a Zakopalová šestkrát prohrála podání. Po první sadě měla šanci na zvrat na začátku druhého setu. Pražská rodačka vedla již 3:1, ale pak prohrála pět her v řadě a Klejbanovová slavila po Kuala Lumpur letos druhý titul.

Účast ve finále posune osmadvacetiletou Zakopalovou v žebříčku dvouhry na 37. pozici, deset míst za její maximum z roku 2006. Zakopalová si pohoršila finálovou bilanci na dvě výhry a devět porážek. Vyhrála jen v roce 2005 v Hertogenboschi a v Portoroži.

Z českých tenistek letos dokázala získat titul pouze Iveta Benešová v marockém Fezu. Stejně jako Zakopalová dopadly ve finále Lucie Šafářová v hale v Paříži a Barbora Záhlavová-Strýcová nedosáhla na vavřín na pražské Štvanici při červencovém ECM Pratur Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články