Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Čeští tenisté jsou odhodlaní přejít přes Srby i s Djokovičem

Praha - S chutí zopakovat cestu do finále Davisova poháru dnes odletěli čeští tenisté do Srbska. V semifinále se v Bělehradu střetnou od pátku s domácím týmem, v jehož čele proti nim nastoupí finalista grandslamového US Open Novak Djokovič. Strach z Djokoviče ovšem čeští hráči před Davis Cupem necítí. Na letišti shodně opakovali starou pravdu, že turnaj a týmová soutěž je něco naprosto odlišného.

"Djokovič má formu, ale my odlétáme s tím, že se o finále porveme," řekl kapitán Jaroslav Navrátil. "Chceme domů přivézt tři body," vyhlásila česká jednička Tomáš Berdych. Do Bělehradu společně s Berdychem odletěli i Radek Štěpánek a Jan Hájek, čtvrtý člen týmu Ivo Minář se k týmu připojí na místě. "Pevně věřím, že se do finále můžeme dostat znovu, i když na horké srbské půdě to bude hrozně těžký," řekl jednatřicetiletý Štěpánek.

Radek Štěpánek pro ČT:

0"Jsme pořád ve hře o salátovou mísu, zas mám zpátky velmi příjemné brnění v zádech. Velice se na to těším, uděláme všechno pro to, abychom si mohli v prosinci zase zahrát finále."

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Tomáše Budky

Berdych, který označil Srby za papírové favority, v noci sledoval Djokovičovu výhru nad Rogerem Federerem. Za špatnou zprávu ale formu třetího hráče světa nepovažoval. "Davis Cup už tolikrát ukázal, že to je o něčem jiném. Záleží, co bude v pátek na kurtu," řekl Berdych. Štěpánek dodal, že Novak je ve výborné formě, ale tu může zužitkovat jen při svých utkáních. "Davis Cup je jiná soutěž a hraje se na to, kdo uhraje tři body, a ne na to, kdo hraje hezky a dobře," doplnil Štěpánek.

Kapitán věřil, že na straně jeho výběru jsou daviscupové zkušenosti. Pomoci by měl loňský rok a cesta do finále. "Oni semifinále nehráli. Forma Srbů je sice momentálně lepší než naše, ale je to semifinále," řekl Navrátil. Šestnáctitisícová hala zatím není vyprodaná, ale právě Djokovičův úspěch nejspíš fanoušky do haly přitáhne. "Bouřlivé to bude, ale ne strašlivé," řekl Navrátil. "Zimonjič říkal, že jejich fanoušci jsou líní a fandí, až když začne fandit druhá strana. A jinak bude určitě dobře, když bude plno, vždycky se hraje lépe," řekl Berdych.

Berdych před Davis Cupem relaxoval

S nově nabranou chutí do tenisu odletěl Tomáš Berdych s českým týmem na semifinále Davisova poháru. Sedmý hráč světa po nečekaném vyřazení v prvním kole US Open zůstal v Americe, odpočíval a nabíral síly na zápas v Bělehradu. "Důležitější než trénink bylo si odpočinout. Vypnout. Vyčistit si hlavu a nezaobírat se tenisem," řekl Berdych na pražském letišti novinářům před dnešním odletem do Srbska. "Chuť do tenisu je a na zápasy se zase těším. Vše je v pohodě a jedeme se porvat o tři body," řekl.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články