Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová postoupila do třetího kola US Open

New York - Česká tenistka Petra Kvitová postoupila do třetího kola grandslamového US Open. Sedmadvacátá nasazená v druhém kole v New Yorku porazila Britku Elenu Baltachaovou 7:6, 6:3. Příští soupeřkou wimbledonské semifinalistky Kvitové bude turnajová dvojka a obhájkyně titulu Kim Clijstersová z Belgie, která za necelou hodinu porazila Australanku Sally Peersovou 6:2 a 6:1. "Doufám, že až budu mít těžší soupeřky, budu hrát lépe," řekla Clijstersová směrem k duelu s Kvitovou, kterou letos na jaře na cestě k zisku titulu v Miami deklasovala 6:1, 6:1.

O postup do třetího kola bude ze zbývajících českých zástupců ve Flushing Meadows bojovat ještě Iveta Benešová, kterou čeká čtrnáctá nasazená a vítězka turnaje z roku 2006 Maria Šarapovová.

Dvacetiletá Kvitová se mohla v souboji s Baltachaovou spolehnout na svůj servis, který ztratila za celé utkání jen jednou. První sadu rozhodla v tie-breaku, který získala poměrem 7:5. Ve druhé odskočila do vedení 5:2 a za hodinu a čtyřicet minut využila druhý mečbol. Kvitová v prvním kole vyřadila krajanku Lucii Hradeckou. Výhra nad Baltachaovou je její druhou od postupu do semifinále Wimbledonu.

Už ve druhém kole skončilo US Open pro vítěze z roku 2003 Andyho Roddicka, jehož po setech 3:6, 7:5, 6:3 a 7:6 vyřadil nenasazený Srb Janko Tipsarevič. Pravděpodobný soupeř českých tenistů pro semifinále Davisova poháru se mohl opřít o vynikající podání a vítězné údery především z forhendu. 

Desátý nasazený Američan Roddick v utkání postupně ztrácel nervy. Ve třetím setu se dlouze hádal s rozhodčí, která mu nahlásila chybu nohou, a nakonec tak vypadl ještě o kolo dřív než loni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články