Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nakládal: Sto zápasů v reprezentaci, to už není náhoda

Toronto – V reprezentaci debutoval před šesti lety a od té doby odehrál přesně jedno sto zápasů. Jubilejní utkání si přitom český obránce Jakub Nakládal příliš neužil – reprezentace po něm ztratila šance na postup ze skupiny. Své kariéry v národním týmu si Nakládal ovšem velmi cení.

Jakub Nakládal
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Český bek debutoval v roce 2010 na Švédských hrách. Ze stovky startů těžko vybíral ten nejvýznamnější. "Všechny zápasy, které jsem hrál za nároďák, mě strašně moc bavily. Pokaždé tam byla výborná parta, takže každý zápas jsem si užíval," podotkl. Atmosférou ho uchvátilo loňské MS v Praze. "Tam to bylo super, určitě mi to navždy zůstane v hlavě. Sice jsme neudělali medaili, ale chyběl nám kousek. Dalším momentem byl bronz ve Švédsku a Finsku," připomněl Nakládal šampionát z roku 2012.

Účast na Světovém poháru také řadí mezi nejvýraznější okamžiky v kariéře. "Je to samozřejmě zážitek na celý život i přesto, že jsme nepostoupili a odehrajeme jen tři zápasy. Je to akce, o které každý hokejista sní, protože se dá porovnat skoro s olympiádou. Hrají tady nejlepší hráči na světě," řekl Nakládal.

Jakub Nakládal: "Ani jsem o tom nevěděl. Bohužel zpětně to nebyl moc příjemný stý zápas. Ta meta mě těší. Přece jen sto zápasů už snad není náhoda. Určitě by to bylo asi o dost lepší, kdybychom ten zápas vyhráli a tím pádem ještě v tom turnaji žili."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Výběr Evropy

Nakládal zůstává volným hráčem

V uplynulé sezoně okusil poprvé NHL v dresu Calgary. Po skončení roční dvoucestné smlouvy na 925 tisíc dolarů zůstal nechráněným volným hráčem. "Celou dobu pořád s agentem jednáme a řešíme to. Samozřejmě tady máme něco rozjednaného a já věřím, že to dopadne," řekl Nakládal.

Jisté je, že na dvoucestnou smlouvu už znovu nepřistoupí. "Není mi třiadvacet, abych to tam ještě zkoušel a poflakoval se tam někde po farmě. I když samozřejmě neříkám, že se na té farmě hraje špatný hokej. Já jsem za to rád, že jsem tam byl. Také mi to v určitých věcech pomohlo," řekl Nakládal.

Na dálku sleduje i dění v Pardubicích, které jsou po pěti kolech extraligy bez bodu poslední a propustily trenéra Petera Draisaitla. "Pardubice jsou pořád můj domovský klub a moc mě mrzí, co se tam děje. Nevím, těžko to můžu hodnotit, když tam v tom nejsem, ale myslím si, že to není o tom, že vyhodí trenéra. Tam jsou úplně jiné věci, které by se tam měly změnit," dodal Nakládal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články