Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

"Patříme sem." Mladí Severoameričané porazili Finy a už vyhlíží sbornou

Toronto - Výběr Severní Ameriky, tedy hokejistů do 23 let, si poradil ve svém prvním utkání na Světovém poháru s reprezentací Finska 4:1. Finové narazí v dalším utkání na Švédy, kteří mají na kontě výhru 2:1 nad Ruskem. Výběr Severní Ameriky bude usilovat o skalp sborné. "Snad budeme i nadále lidem potvrzovat, že sem patříme," uvedl útočník Johnny Gaudreau, který hraje za Calgary Flames. "Jde opravdu o impozantní mužstvo," ocenil kouč Finů Lauri Marjamäki. Přímé přenosy ze Světového poháru můžete sledovat na ČT sport a našem webu.

Utkání Výběr Severní Ameriky - Finsko
zdroj: ČTK/AP

"Věřím, že soupeři nás tady neberou na lehkou váhu. Myslím, že jsme tým se šikovnými hráči, který hraje rychlý hokej," řekl Gaudreau.

Severoameričané od začátku zápasu hýřili aktivitou. Poté co překonali první překážku v podobě brzkého vyloučení Gostisbeherea, hráli v páté minutě sami přesilovku, z níž uběhlo přesně 40 vteřin a na brankovišti důrazný Eichel otevřel úspěšnou dorážkou skóre. "Bylo hrozně důležité, že se nám podařilo ubránit to oslabení. To byl zásadní okamžik zápasu, neboť kdyby soupeř skóroval, tak mohl mít výhodu na své straně a mohl se hrát zcela odlišný zápas," řekl gólman vítězů Matthew Murray.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Finsko - Severní Amerika "23"

Mezi 26. a 35. minutou navýšili náskok Gaudreau, Jonathan Drouin a Nathan MacKinnon. Čestný úspěch Seveřanů zaznamenal až v 56. minutě Valtteri Filppula. "Všechny čtyři naše formace k výhře něčím přispěly, což bylo super. Dokázali jsme držet soupeře zkrátka," pochvaloval si útočník Auston Matthews. Jednička letošního draftu si připsala asistenci u úvodní branky.

"Druhá třetina pro nás byla ledovou sprchou. Soupeř byl lepší, vyhrál každý souboj a skvěle bruslil. Jde opravdu o impozantní mužstvo," chválil finský trenér Marjamäki.

"Inkasované góly mohou rozhodovat o postupu, takže z toho pohledu i ten jeden mrzí, ale pořád je to nejdůležitější vyhrát zápas. A my jsme vyhráli, což se počítá. Byli jsme rychlí při hře s pukem a hodně jsme také stříleli, což je podle mě klíčem k úspěchu," prohlásil Murray, jenž si připsal 24 zákroků, zatímco jeho protějšek Pekka Rinne devětatřicet.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články