Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jandač vedl první trénink před SP. Nechyběli Kundrátek a Birner

Praha - Už i s dodatečně nominovanými obráncem Tomášem Kundrátkem a útočníkem Michalem Birnerem absolvovali hokejisté v pražské O2 areně první trénink před Světovým pohárem. Trenérovi Josefu Jandačovi chyběl pouze další nově zařazený účastník turnaje Roman Červenka, který si bude až do soboty plnit povinnosti ve švýcarském Fribourgu.

Josef Jandač na tréninku národního týmu
zdroj: ČTK

Kundrátek cestoval do Prahy vlakem po domácím duelu Slovanu Bratislava se Spartakem Moskva v KHL, Birner si vyřizoval v Česku pracovní víza, ale musel do Čeljabinsku pro výzbroj. "U nich je trošku výhoda, že ať je to, jak je to, tak už mají nějaké soutěžní zápasy za sebou. Nemusí se až tolik rozehrávat. Ostatní kluci doteď jen trénovali," doplnil Jandač.

"Myslíme si, že Kuba Voráček to hodně zvedne vedle Tomáše Plekance. Ta dvojice by mohla být dobrá," komentoval Jandač složení prvního útoku. "Jestli k nim půjde Roman Červenka, nebo se tam posune někdo jiný, to uvidíme, jak se bude herně dařit. Původně tam měl být Tomáš Hertl."

Podle programu daného pořadateli turnaje, který řídí NHL s Hráčskou asociací NHLPA, mohli po nedělních lékařských prohlídkách účastníci zahájit trénink na ledě. "Musíme se držet nastavených regulí. Je omezený čas na trénink mimo led, na ledě a mítinky. Ten jsme měli před tréninkem, máme další po něm, ale nechceme taky hráče extra zahltit. Mají toho takhle dost," vyjádřil se Jandač k informacím k plánovanému systému hry.

"Jsme omezení časem. Máme tři tréninky a jdeme hrát, takže se snažíme co nejjednodušeji dostat do hráčů nejzákladnější věci. Zítra se budeme snažit trošku o ofenzivní zónu, napadání a forčeking. Budeme samozřejmě dál dělat přesilovky a oslabení," popsal Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Birner s Kundrátkem už trénovali s reprezentací, hráči jsou s přípravou spokojení

Na prvním tréninku se seřadili hokejisté v těchto formacích:

Polák, Kempný, Šustr, Nakládal, Z. Michálek, Jordán, Kundrátek - J. Voráček, Plekanec, Birner - Pastrňák, Hanzal, Palát - Hemský, Faksa, Frolík - Jaškin, Sobotka, M. Michálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články