Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Olympionici pokřtili novou knihu o Hrách v Riu

Praha - Judista Lukáš Krpálek dnes spolu s dalšími českými olympioniky pokřtil v Praze oficiální publikaci k právě skončeným olympijským hrám "Rio 2016". Kniha obsahuje fotografie Herberta Slavíka a fejetony Milana Tesaře.

Lukáš Krpálek se zlatou medailí
zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal

Kniha na 360 stránkách zachycuje atmosféru her přes objektiv uznávaného fotografa Slavíka, který byl v Riu už na svých 13. olympijských hrách. "Teď jsem už dělal na čtvrté knize s Českým olympijským výborem. Poprvé jsem ale na to byl sám. Ale věřím, že se povedlo zachytit to nejdůležitější," řekl Slavík během křtu.

"Zásadní jsou pro mě fotky Lukáše Krpálka a jeho zisk zlaté medaile. Měl jsem možnost s ním fotit ještě předtím a hrozně jsem mu to přál," dodal Slavík. Právě Krpálkova fotografie z medailového ceremoniálu je na obalu knihy.

Vedle fotek publikace obsahuje 17 fejetonů od dlouholetého redaktora Reflexu Milana Tesaře. "Snažil jsem se zachytit náladu každého dne. Jsou tam i nějaké exkluzivní informace," řekl Tesař. Kniha vyšla v nákladu pět tisíc kusů. V rámci křtu byla zahájena také výstava 25 Slavíkových velkoformátových fotografií z Ria, které budou měsíc k vidění v takzvené Fanzoně v nákupním centru Quadrio.

Je nám líto, video expirovalo.
Jak probíhala olympiáda v Riu. Vše mapuje nová kniha, kterou pokřtil i Krpálek
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články