Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Irský boxer obvinil rozhodčí z korupce, trest ho zřejmě nemine

Rio de Janeiro - Irského boxera Michaela Conlana zřejmě nemine trest za výlev zlosti po porážce ve čtvrtfinále olympijských her v Riu de Janeiro. Úřadující mistr světa přímo v ringu zareagoval na verdikt rozhodčích vulgárními gesty a o mezinárodní boxerské organizaci AIBA prohlásil, že je to zkorumpovaný spolek.

Reakce irského boxera Michaela Conlana na kontroverzní čtvrtfinálovou porážku
zdroj: AP autor: Jae C. Hong

Federace s ním zahájila disciplinární řízení. "Bude následovat disciplinární opatření, není možné veřejně ponižovat naše rozhodčí," komentoval prezident AIBA Wu Čching-kchuo boxerovo gesto se vztyčenými prostředníčky.

Ani Conlanova slova o korupci nenechal bez odezvy, irský boxer nicméně v Riu nebyl jediný, kdo si stěžoval na kontroverzní výroky. "Vy všichni, co obviňujete AIBA z korupce, předložte mi důkazy," řekl Wu Čching-kchuo serveru BBC.

Conlan, obhájce olympijského bronzu z Londýna, vybuchl po porážce od Vladimira Nikitina z Ruska ve váze do 56 kg. V návalu emocí pak mimo jiné prohlásil, že v amatérském ringu končí.

AIBA už v průběhu Her nepřímo připustila, že při rozhodování dochází k chybám, a některé arbitry kvůli sporným výrokům vyřadila z listiny.

Wu Čching-kchuo nyní ujistil, že systém hodnocení v boxu dozná do budoucna změn. "Chceme to přehodnotit a najít způsob, jak to zlepšit. Bude to transparentní, zapracujeme na tom, abychom dosáhli ideálního stavu," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články