Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Veselý: Na bronz se dohodit dalo, ale nebyl to můj den

Rio de Janeiro – Sedmá příčka a hod jen za 82 metrů, to nebylo finále podle představ Vítězslava Veselého. Třiatřicetiletý oštěpař po finále uvedl, že jeho výkon souzněl s celou jeho sezonou, která vůbec nebyla ideální. Rozmýšlí si také svou oštěpařskou budoucnost.

Vítězslav Veselý
zdroj: Reuters autor: Kai Pfaffenbach

"Musím v sobě najít energii na trénink, ujasnit si to v hlavě. Myslím si, že určitě dva roky bych do mistrovství Evropy ještě chtěl házet, a kdyby se podařil Kontinentální pohár v Ostravě, to by bylo fajn," prohlásil Veselý.

Vicemistr Evropy z letošního Amsterodamu měl stabilní výkonnost, ale ani jednou se mu nepodařilo hodit za 85 metrů a nevyšlo to ani v Riu. "V kvalifikaci při rozhazování jsem pár hodů dobře chytil, tak jsem si říkal, takhle to chci dělat, s tím jsem šel do finále." řekl.

Jenomže realita byla trochu jiná. Už když na stadion přišel, tušil, že to není jeho den. "Ale víte, že máte závodní pokusy, rozhazování pošlete pryč a jdete do závodu s tím, že to uděláte dobře. Ale závod se vyvinul jinak," pokrčil rameny.

Mrzelo ho to, zvláště proto, že k medaili nebylo daleko. K 86 metrům, což bylo v jeho silách. "Měl jsem to v hlavě, věděl jsem, kolik je třeba. Šlo o jeden hod," přiznal. I proto nechtěl házet na jistotu, ale riskoval. "Do posledního hodu jsem si to říkal. Na zlato nebo stříbro jsem dneska neměl, ale na ten bronz se dohodit dalo," litoval Veselý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články