Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ramírez a Adamsová obhájili zlato z Londýna, vyhrál i López

Rio de Janeiro - I čtyři roky po svém triumfu Kubánec Robeisy Ramírez a Britka Nicola Adamsová potvrdili, že ve svých váhových kategoriích nemají konkurenci. Ramírez zvítězil v kategorii do 56 kg nad Američanem Shakurem Stevensonem 2:1, Adamsová zdolala ve váze do 51 kg Francouzku Sarah Ourahmouneovou 3:0. Další Kubánec Arlen López navázal na triumf z MS, kde ve finále do 75 kg zdolal Uzbeka Bektemira Melikuzjeva. Nyní nad stejným soupeřem opět vyhrál a získal olympijské zlato.

Slavící boxer Ramírez
zdroj: Reuters

Ramírez zhatil Američanům šanci na první mužské olympijské vítězství mezi boxery od roku 2004. Devatenáctiletý Stevenson neprohrál s o tři roky starším Kubáncem jednoznačně, hlasy sudích se rozdělily mezi ně. Kuba získala v ringu v Riu druhé zlato.

Třiatřicetiletá Adamsová je prvním britským soutěžícím v boxu, kterému se od roku 1924 podařilo vyhrát zlato na dvou olympiádách za sebou. Předtím to dokázal Harry Mallin, který v Paříži obhájil zlato z Antverp 1920. Ourahmouneová pro Francii v Riu získala v boxerských kláních celkově pátou medaili.

Mezi muži do 75 kg se zopakoval na prvních dvou místech výsledek z loňského světového šampionátu v Dauhá. López si tam poradil s Uzbekem Bektemirem Melikuzjevem 2:1 a slavil premiérový titul mistra světa. Dnes získal třiadvacetiletý Kubánec olympijské zlato po triumfu 3:0.

Výsledky olympijského turnaje v boxu

Muži

do 56 kg

Finále: Ramírez (Kuba) - Stevenson (USA) 2:1.
Konečné pořadí: 1. Ramírez, 2. Stevenson, 3. Achmadaljev (Uzb.) a Nikitin (Rus.), 5. Čang Ťia-wej (Čína), Erdenebat (Mong.), Melián (Arg.) a Conlan (Ir.).

20:00 muži do 75 kg - FINÁLE.

Ženy

do 51 kg

Finále: Adamsová (Brit.) - Ourahmouneová (Fr.) 3:0.
Konečné pořadí: 1. Adamsová, 2. Ourahmouneová, 3. Žen Cchan-cchan (Čína) a Valenciová (Kol.), 5. Kobová (Ukr.), Šekerbekovová (Kaz.), Bujoldová (Kan.) a Laopeamová (Thaj.). 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články