Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Je to jako hrát fotbal s Messim, říkají o jachtařské legendě Langem

Rio de Janeiro – V 54 letech a pouze s jednou plicí triumfoval ve třídě Narca 17 jachtař Santiago Lange. Smíšená posádka, kterou tvořil s Cecilií Carranzaovou Saroliovou, se v Riu postarala o senzaci.

Santiago Lange a Cecilie Carranzaová Saroliová
zdroj: Reuters autor: Brian Snyder

"O téhle medaili jsem snil od olympijských her v Moskvě v roce 1980," řekl Lange. Před necelým rokem přitom ani nevěděl, zda start v Riu zvládne. Lékaři mu totiž kvůli zhoubnému nádoru odebrali levý plicní lalok. "Někdo tam nahoře si asi řekl, že si ji zasloužím," radoval se ze zisku zlaté medaile po úspěšném boji s rakovinou.

V nové třídě Narca 17 Lange o bod uhájil vítězství a překonal svá úspěšná bronzová vystoupení na olympijských hrách v letech 2004 a 2008, kde závodil ve třídě Tornado. "Plachtit se Santim, to je jako hrát s Messim fotbal," pochvalovala si svého partnera devětadvacetiletá Carranzaová Saroliová.

Lange nicméně v Riu triumf oslavil se svými syny Klausem a Yagem, kteří startují v jachtingu ve třídě 49er a medailový závod je čeká až ve čtvrtek. Navzdory věku si Lange dokáže představit i start na příštích Hrách v Tokiu v roce 2020, zastavit ho prý může jen bolavé koleno.

Je nám líto, video expirovalo.
Souhrn jachtingu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články