Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Číňané loví z vody jedno zlato za druhým, další přidal Cchao Jüan

Rio de Janeiro – Číňané vládnou skokům do vody. V Riu získali už páté zlato ze šesté disciplíny. Na třímetrovém prkně nedal nikomu šanci Cchao Jüan. Druhý skončil Brit Jack Laugher a třetí Němec Patrick Hausding. Jednadvacetiletý Cchao Jüan už má z Ria bronz ze synchronních skoků z třímetrového prkna, které bylo ale spíše zklamáním, protože jeho země tak přišla o sen ovládnout všech osm disciplín.

Čínský skokan Cchao Jüan
zdroj: Reuters

Cchao Jüan ovládl kvalifikaci i semifinále a ve dvanáctičlenném finále vedl od prvního až do posledního šestého skoku. S 547,6 bodu předčil Laughera o 23,75 bodu. Dosáhl tak na svůj první individuální triumf a celkově druhé zlato pod pěti kruhy. Před čtyřmi roky v Londýně ovládl spolu s Čang Jen-čchüanem synchronní skoky z desetimetrové věže.

Stejně starý Laugher si do sbírky přidal druhý cenný kov z Ria, protože před týdnem s Chrisem Mearsem triumfovali na třímetrovém prkně. Sedmadvacetiletý Hausding, který byl na minulé olympiádě v Londýně čtvrtý, se dočkal bronzu. Pomohl mu k tomu i nejvyšší hodnocený skok finále s 98,8 bodu. Hausding už získal stříbro v roce 2008 v Pekingu v synchronu z desetimetrové věže.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam finále skoků do vody: 3 m (M)

Plavání - skoky do vody:

Muži, 3 m prkno: 1. Cchao Jüan (Čína) 547,60, 2. Laugher (Brit.) 523,85, 3. Hausding (Něm.) 498,90, 4. Kuzněcov (Rus.) 481,35, 5. Ipsen (USA) 475,80, 6. Kvaša (Ukr.) 475,10, 7. Pacheco (Mex.) 451,20, 8. Dingley (Ir.) 442,90.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články